Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 06.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Корнелия Нинова може да си спомни за срещата с генерал Решетников

Kornelia-ninovaВ БСП цари паника. По-голяма от тази, когато стана ясно, че прословутото им лого с розата е откраднато от австралийска фирма за картички. Никой от БСП досега не е признал, че логото е откраднато, няма и да признае. Няма да се извинят и за атентата в църквата „Света Неделя“, отнел живота на над 150 души. Как да очакваме настоящият лидер на партията Корнелия Нинова да признае, че се е срещала с генерал Леонид Решетников?
Но Нинова знае, че е насадена на пачи яйца от генерала. Защото разузнавач от неговия ранг, няма как случайно да „изтърве“ за срещата си с нея.
Русия не е доволна от курса, от политиката на БСП и праща напомняне на Корнелия Нинова и компания.
Тя отрича, като партизанин, крещи в парламента, че номинацията на Румен Радев не е нито на Изток, нито на Запад, но всички знаем, че това не е така.
Имаме думата на генерала, директор на Института за аналитични изследвания, назначен с указ на Владимир Путин, срещу думата на бившия юрист,/ забъркан в не един или два скандала/ и настоящ политик Корнелия Нинова. Чия дума ще натежи, ако ги поставим една срещу друга? Тази на генерала, разбира се.
И съм сигурен, че сега Корнелия Нинова се моли на някой светец /или вече се е обадила в Москва/, ген. Решетников да не натисне педала на газта и да даде още подробности от срещата им.
Ето какво каза генералът пред руска телевизия: „Аз се надявам, че този въпрос (за излизането от НАТО) ще бъде втори на предстоящите предсрочни парламентарни избори в България…Неотдавна аз беседвах с лидера на социалистическата партия и тя тогава ми каза, че ще вдигнат кандидатурата на ген. Радев….този разговор беше през август…И аз я питах какви лозунги ще издигнат, а тя ми отговори – Още е рано.“
А в предаването „Свободна зона“ на тВ+ Решетников потвърждава за срещата с Нинова: „Бях на почивка в България, и говорих с лидерите на няколко партии и обсъждахме. Някои знаеха за господин Радев, някои не знаеше нищо. И тя /Корнелия Нинова/ ми каза – не знам, но това е интересна идея.“

Оттук-насетне топката е в полето на Корнелия Нинова и БСП. Познавайки похватите на тази партия, 100% е сигурно, че те ще отричат за срещата, докато могат. Но ако Москва ги притисне, нищо чудно в един момент Корнелия Нинова да каже: „О, спомних си за срещата с ген.Решетников!“
Както си спомни, че е участвала в приватизацията на външнотърговското предприятие „Техноимпекс“, и има акции с номинална стойност 72 600 лв. През 1997 г., при управлението на СДС, с 2 години трудов стаж, на 28 години, Корнелия Нинова е назначена за изпълнителен директор на „Техноимпекс“. Това назначение не може да стане без личното одобрение на Иван Костов. За този период от живота си лидерът на БСП Корнелия Нинова, не обича да си спомня. И има защо.

Иво Югов

www.barometar.net