Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Сериозни навявания има на пътя Девня – Кипра

pyt KipraСериозни навявания са се образували на пътя за село Кипра, община Девня, който е единствената входно-изходна артерия на населеното място. Снегопочистващата техника работи денонощно, за да не се допуска затваряне на този участък, който е открит, силно ветровит и традиционно проблемен през зимния сезон.

На този етап селото има връзка с общинския център, макар и тя да е силно стеснена заради преспите на пътя.  Все пак по трасето могат да се придвижват високопроходими автомобили. Автобусите от вътрешната (общинска) линия също обслужват населеното място, като за целта по  направлението се движат само малогабаритни транспортни средства.

Проблемният участък е с дължина около 500 метра и за да се ушири пътят, трябва да се използва роторен снегорин, с какъвто Община Девня не разполага, заяви кметът Свилен Шитов. Полусилният северен вятър, който духа в района, продължава да създава условия за снегонавявания, затова градоуправникът търси съдействие от Областното пътно управление, което има на разположение подходяща техника в този район.

В село Кипра, което се прочу с най-българската автобусна спирка, има ток, вода и интернет, магазините са заредени и няма проблеми с доставката на хляб.

barometar.net