Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Спас Спасов: ТИМ показват визуализации на нещото, което го няма от 2005 г. насам

Stadion-Varna22Журналистът от вестник „Дневник“ Спас Спасов коментира публикации за изграждащия се стадион „Варна“ в социалната мрежа фейсбук така: „Гледам, че ТИМ, които не обичат да ги наричат така, но не обичат да ги наричат и „групата компании около „Химимпорт“ и ЦКБ“ са си платили насам-натам ПР публикаци за виртуалния стадион „Варна“. Показват поредните визуализации на нещото, което го няма от 2005 г. насам. Публикациите са „copy-paste“, макар, че не са маркирани като платени, за да изглеждат „като истински“. По тази причина в тях не пише, че:
– 136 дка, които Варна апортира в смесеното дружества с „Химимпорт“ бяха оценени на 12 млн. лв. – по 40 евро на кв.м.
– преди две години само 14 дка от апортираните бяха продадени за…18 млн. лв
– след първоначалното зарибяване, от над 30 хил. места на на стадиона останаха… около 20 хил.
– от 4 покрити трибуни останаха само 2.
– оказа се, че съоръжението е проектирано не от архитектите на олимпийския стадион в Мюнхен (пак според първоначалното зарибяване), а на…“Лудогорец арена“ в Разград.
– всяка година Варна продължава да губи от съдружието си с „Химимпорт“ по около 200 хил. лв. освен апортираните 136 дка., които са безвъзвратно загубени.
– вместо през 2010 г. (все според първоначалното зарибяване) стадионът най-вероятно няма да е готов нито през 2018г., нито през 2019г., нито…

Припомняме, че през месец март 2015 г., един от собствениците на ТИМ Марин Митев каза пред варненски медии, че до 2005 г., 12 години не е правено нищо по стадион „Варна“ и „ТИМ трябва да имат  комфорт 12 години.“ Времето за комфорт изтича през 2017 г. и остава да видим дали до края на годината стадионът ще бъде построен.

barometar.net