Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 23.06.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Природозащитници, актьори и „парашутисти” напират да станат депутати от Варна

luiza-grigorovaПознати имена извън политическия спектър и „парашутисти” от други градове попаднаха в кандидат-депутатските листи на партиите във Варна. Известната природозащитничка от сдружение „Варна диша“, Славена Панайотова е на второ място в листата на Коалиция „Движение Да България“ на Христо Иванов. Явно г-жа Панайотова е решила да напусне неправителствения сектор и да опита сили в политиката. Това е странна метамофроза, но тя има светлия пример на водачката на листата на движението Антоанета Цонева, която идва от Институт за изследване на публичната среда и познава проблемите на Варна, колкото тези на Рио де Жанейро. Цонева е от Разград и от години работи в София. На седмо място в листата е поставена актрисата Луиза Григорова, която е свързана с Варна, най-вече с голите снимки, които си е правила в морето. На 10-о място в листата е още един природозащитник – Милен Славов. В БСП са поставили на неизбираемото 14-то място, „старата пушка“ Апостол Димитров, което е изненадващо предвид опита му като политик. В листата Slavena-panaiototvaна „Коалиция „Реформаторски блок – Глас народен“ на първите две места са плевенчанинът Найден Зелегонорски и софиянецът Светльо Витков, на седмо място е пиар специалистът Мария Иванова Донева-Цветкова, която също е решила да пробва сили в политиката. На 19-то място е братът на Янко Станев, Валентин, който е общински съветник.

На второ място в листата на Коалиция „АБВ – Движение 21“ на Татяна Дончева, която сигурно познава само ресторантите във Варна и Морската градина е неврохирургът доц. Георги Кючуков. На 11-то място в листата на Коалиция „Нова Република“ на Радан Кънев е репортерът от предаването „Господари на ефира“ Борис Касиков, който винаги е изразявал активна гражданска позиция относно проблемите на Варна. Популярният актьор Любен Чаталов, който от години живее във Варна е на второ място в листата на „Коалиция на недоволните“ /БСД – Евролевица, Българска Социалдемократическа партия, Християн-Социален Съюз), водена от Александър Томов-Лупи.

 kaimakanovКакво прави в листата на ДОСТ  бившият областен управител на Пловдив Венцислав Каймаканов не е ясно. Сигурно Лютви Местан се е чудил къде да го постави и е избрал Варна, с която Каймаканов има общо, колкото с Дубай. Кадърът на Местан стана известен с това, че като депутат със заплата от 2571 лв. има 0 изказвания, а от 3347 гласувания, които са се провели в пленарна зала, в 3275 той не е взел участие.

Изводът: Решението на някои политически лидери да спуснат „парашутисти” във Варна показва дълбоко непознаване на психологията на варненци. Те не обичат някой да им налага хора, които не са от Варна, не познават проблемите на града и за 4 години кракът им няма да стъпи в морската столица.

На снимките – /Луиза Григорова, Славена Панайотова и Венцислав Каймаканов/

Б.Р. Вчера актрисата Лузиа Григорова написа във фейсбук, че отказва да се кандидатира за депутат, въпреки, че бе включена в листата на коалиция “ Движение Да България“ на Христо Иванов. Григорова обоснова отказа си така:  „Няма да бъда част от никоя партия, под никаква форма. Едно от нещата, с които се занимава моята работа е да обединява хората, работата на политиката в България е да ги разделя.“

Станимира Колева

barometar.net