Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Марков се самозабрави, опитва да извива ръцете на Варненската митрополия

rosen-markov444Местният „чешит“ Росен Марков, известен с дивотиите си, чиято цел е да привлече внимание бе споменат в проповедта на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан за Цветница. Възмутен дядо Йоан каза: „Този човек е егоист, неговото поведение не е християнско!“ Повод за тежките думи на митрополита е поредната дивотия на Марков, който заплашва с гладна стачка, ако Варненската митрополия не разшири параклиса „Св. Архангел Михайл“ на територията на Централните гробища. Като какъв Росен Марков заплашва Митрополията не е ясно, кой го е оторизирал да говори от името на всички миряни също не е ясно. От свои източници www.barometar.net научи, че Варненската митрополия смята да ремонтира и свърже двете помещения, на които е разделен параклиса, не е ясно какво иска Марков, може би нова църква с размерите на Кьолнската катедрала. „Чешитът“ си приписва заслугата за връщането на параклиса на митрополията, приписва си и строежа на църква в гробищен парк „Запад“, на която е дарител. Възможно е Марков да е положил усилия, но е недопустимо да извива ръцете на Варненската митрополия и да казва кога и какво да прави с имотите си. Митрополит Йоан смята, че каквото и строителство на църква да се предприеме, то ще бъде в сътрудничество с общинските и държавни институции.  „Този човек остава добре дошъл в храма като християнин, но действията му са обидни.“ – казва владиката.

Известно е че Марков има печеливш бизнес с цветя, който зависи от посещенията в гробищните паркове. Разследване на сайта Спътник установи, че Росен Марков, укрива данъци при продажбата на цветя на варненските централни гробища, но досега не е санкциониран от НАП.

Варненци отдавна са претръпнали от „акциите“ на „чешита“, с които рекетира държавни и общински институции, дошъл е реда и на Варненската митрополия, на която Марков се опитва да извива ръцете. Но номерата му вече са омръзнали до болка и не впечатляват никого.

Варненецът Веселин Василев коментира постоянното хвалене на Марков, че дарява така: „Този, който богохулства всеки ден и няма нито срам от хората, нито страх от бога, този палячо Росен трябва да бъде сложен на място. Истински вярващия християнин не се хвали, когато дарява. Това е личен акт на смирение. Показността е присъща на търговците и хитреците. Срам и позор.“

barometar.net