Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 24.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

„Одисеята“ на семейство Пееви „ужилено“ с 32 000 лв. от адвокат Марияна Стоянова

garanzia-peevaСлед като публикувахме материала „Излъгани варненци дават на прокуратурата адвокат Марияна Стоянова“, ще ви запознаем подробно с някои от случаите, в които е замесена адвокат Стоянова. Преди това – „ужилените“ от нея варненци коментираха пред www.barometar.net, че вече са разгледани 3 от жалбите им до Варненска адвокатска колегия и на адвокат Марияна Стоянова са отнети правата да не практикува професията си 3 пъти по 18 месеца. Председателят на Адвокатски съвет-Варна, Юлиян Георгиев каза за www.barometar.net, че адвокат Стоянова има право да обжалва наложените наказания. Ако обжалванията й не бъдат уважени, тя няма да има право да практикува професията си в България и в Европейския съюз.

А ето и „одисеята“ на семейство Петя и Иван Пееви:
През 2011 г . те се свързват с адвокат Марияна Стоянова и тя им обещава да заведе дело срещу застрахователна компания, която отказва да им изплати обезщетение за пожар, възникнал в тяхен имот в село Осеново. Пееви са изтеглили кредит, за да закупят въпросния имот и разчитат застрахователната компания да им изплати обезщетение. 5 години, до 2016 г., семейство Пееви са въведени в заблуда от адвокат Стоянова, че е завела дело, но едва когато при тях идва съдия-изпълнител, разбират…че дело не е заведено. В този период от време, адвокат Стоянова им иска пари за такси, гаранции, които достигат сумата от 32 000 лв. За 24 000 лв. Петя Пеева има документи, другите са давани на ръка на Стоянова. Когато от банката заплашват семейството, че ще им вземат имота, адвокат Стоянова казва на Пееви да не изплащат вноските по кредита… защото парите от застрахователната компания щели да ги покрият. Пееви не изплащат вноските по ипотеката на имота си в село Осеново и той е обявен на търг за продажба. И тук се случва нещо абсурдно и нагло: чрез фирмата на майка си „Лилум ООД“, адвокат Марияна Стоянова подава документи да участва в търга. Когато съдебните изпълнители разбират това, по думите на Петя Пеева „се хващат за главата“, търгът е спрян и семейството успява да се договори с банката и да запази имота. От момента, в който разбира, че е излъгана от turg111.jpgМарияна Стоянова, Петя Пеева започва да я търси в офиса й, по телефона, но адвокатката се крие и отказва да разговаря с нея. Такава е тактиката й с всички „ужилени“, като разчита, че те рано или късно ще прежалят парите, които са й дали.
Проучване на www.barometar.net показа, че Марияна Стоянова е водила дело на бившия зам.министър на отбраната Орхан Исмаилов срещу turg22.jpgВалери Симеонов. В разговори с „ужилените“ от  нея граждани, Стоянова е изтъквала познанството си с Исмаилов, чиято партия на последните парламентарни избори се коалира с партия ДОСТ на Лютви Местан. Това не пречи на Марияна Стоянова да се кандидатира за депутат от смъртния враг ДПС, като е разчитала на преференциален вот, но не й се получава.
Редакцията ни за втори път изпрати въпросите си към адвокат Стоянова, за да публикуваме нейната гледна точка, но тя отказва да отговори. Вместо това ни изпрати писмо, в което твърди, че изложените факти, не отговарят на действителността, но без да ги подплати с нищо. За разлика от Стоянова, „ужилените“ от нея граждани разполагат с документи, цитират факти и събития, които са били уважени от Адвокатска колегия-Варна, която й отнема правата за 54 месеца. Скоро на ход ще бъде и прокуратурата, където mariana-stoianova.jpgизлъганите от Марияна Стоянова ще подадат обща жалба.

Снимка 1 – копие на едно от преводните нареждания на сем.Пееви за Марияна Стоянова

Снимки 2 и 3 – копие от наддавателното предложение от фирмата на майката на Марияна Стоянова за имота на сем.Пееви

Снимка 4 – адвокат Марияна Стоянова

barometar.net