Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 05.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Мартин Христов: Совите не са това, което са

Martin-HristovПродуцентът Мартин Христов коментира скандала между журналиста Васил Иванов и Дарина Сарелска в социалните мрежи така:
„Относно случая с колегата Васил Иванов – някои съвпадения на факти и събития (в никакъв случай не коментирам бил ли е той жертва на цензура в НОВА – за себе си нямам достатъчно информация, за да преценя…:

1. И двете медии – НОВА и БТВ са в процес на продажба. Този скандал удря директно по имиджа им и сваля продажната им цена.

2. Скандала избухва точно преди започване на работата 44-то НС.

3. Основна роля в тезата на Васил Иванов играе случая с разследването на кмета на Девин (излъчен цели 37 пъти в ефира на НОВА) и роднинските връзки на бившата му вече шефка с депутат от ГЕРБ и екс областен управител на Смолянска област. Много важен момент е изявлението на Васил, че е сигурен, че Бойко Борисов не знае за хората, които коментира в казуса си и, че най-вероятно не ги и познава. Прибавяме и признанието на Васил, че е гласувал за ГЕРБ на последните избори, защото силно симпатизира на Бойко Борисов като мъжкар.

4. В същия ден в „Шоуто на Слави“ се излъчва и разследване срещу Валери Симеонов относно хотела му в Малко Търново и отсядането в него на командировани военнослужещи от БА за охрана на южната ни граница (без дори да се спомене факта, че това е единствения работещ хотел в града и ако тези хора не бъдат настанени там или в частни квартири, трябва да спят на улицата). Пресконференцията и случая на Васил се използват от Слави Трифонов за рекламиране на съответното разследване с анонс, че най-вероятно и то ще бъде спряно, и ще се наложи нова пресконференция.

5. Въпреки, че Слави Трифонов публично го играе жертва на цензура (в рамките на 2 седмици спират 2 негови предавания) от страна на медията с която работи, не разтрогва договора си с БТВ, нито предприема съдебни действия, за да защити шоуто си като страна по договор с медията при конкретни условия.

Според мен горните факти говорят за „предварително заложен ред и сценарий“ в тази на пръв поглед хаотична ескалация на събития с много допълнителна „принадена стойност“ в няколко направления. При всички положения този чорап ще продължи да се разплита във времето и за неговото пълно разплитане ще са важни две неща:

1. Кои/Кой ще са/ще е новите/новият собственици/собственик на НОВА и БТВ..?!

2. Как ще се развият от тук на сетне животите и кариерите на Слави Трифонов и Васил Иванов..?!

Совите не са това, което са…