Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

СДС-Варна обсъди приоритетите на партията за националната конференция

sds-varnaПерспективите пред СДС обсъждаха членовете на Градския съвет на синята партия във Варна, съобщиха от пресцентъра на варненските седесари, информират от пресцентъра на СДС-Варна. В заседанието участва лидерът на СДС в оставка Божидар Лукарски. Той направи анализ на резултатите от парламентарните избори и представи различни алтернативи за бъдещето на съюза, които ще бъдат център на дебатите на предстоящата през май национална конференция на СДС. Лукарски обяви кандидатурата си за председател на СДС.

Според председателя на СДС-Варна, д-р Янко Станев въпросът „с кого” трябва да остане на заден план и цялата енергия на партията да се съсредоточи в две посоки: тактическата цел е разширяване на представителството на партията на местните избори 2019 г. и стратегическа – възстановяването на позициите на СДС като парламентарна сила.

Тезите бяха подкрепени както от варненските участници в заседанието, така и от националния лидер. Няма за къде да бързаме по отношение на коалиционните политики, въпреки че сме отворени за диалог в дясно, но е рано за официални договори, подчерта Лукарски.

Укрепването и развитието на местните структури за СДС няма алтернатива. Национални конференции и съвещания ще бъдат свиквани често, за да може да има широко обсъждане на политиките отгоре надолу и отдолу нагоре