Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Цацаров поиска снемане на имунитета на Веселин Марешки и още двама депутати

sotir-cacarovДнес главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искания за снемане имунитета на народните представители Веселин Марешки, Светла Бъчварова – Пиралкова и Делян Добрев. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратура на Република България. Снемането на имунитета на народния представител от ПП “Воля“ Веселин Марешки е във връзка с наказателно производство, образувано по внесен в съда обвинителен акт на Окръжна прокуратура Варна.

На 14 август 2015 год. Окръжна прокуратура – гр. Варна е внесла в Окръжен съд – Варна обвинителен акт срещу Веселин Марешки за причиняване на лека телесна повреда на общински съветник при изпълнение на функциите му и за изнудване.

На Веселин Марешки е било повдигнато обвинение, за това, че:

– На 15 октомври 2014 год. в гр. Варна е причинил на Костадин Костадинов, в качеството му на длъжностно лице – общински съветник, член на Общински съвет – Варна, мандат 2011 – 2015 год., при изпълнение на функциите му, регламентирани в чл. 70 ал. 1 т. 5 от Правилника за организацията и дейността на Общински съвет – Варна, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация – „Общинският съветник е длъжен да прави проверки по сигнали на избиратели и при нужда да уведомява председателя на Общинския съвет и органите на държавната и местна власт“, лека телесна повреда, изразяваща се в причиняване на болка и страдание без разстройство на здравето.

– За времето от 9 октомври 2014 год. до 16 ноември 2014 год. в гр. Варна, с цел да принуди другиго – Асен Миланов, да поеме имуществено задължение – да му заплаща ежемесечно парична сума в размер на 10 000 (десет хиляди лева), го заплашил с увреждане на имущество – разрушаване на стопанисваното от него заведение „Ред хот пица“ – гр. Варна, като деянието е придружено с унищожаване и повреждане на имущество, собственост на „Ред хот България“ ООД, с управител Асен Миланов, извършено е от две лица – Красимира Колева и Веселин Марешки и са причинени значителни вреди в размер на 14 838,38 лв.

По внесения обвинителен акт е било образувано НОХД № 1126/2015 год. по описа на Окръжен съд – Варна. С Решение № 4686 – НС на ЦИК от 31 март 2017 год., /ДВ, бр. 28 от 04.04.2017 год./, Веселин Найденов Марешки е избран за народен представител в Четиридесет и четвъртото Народно събрание.

С Определение от 24.04.2017 год. на Окръжен съд – Варна, съдебното производство по НОХД № 1126/2015 год. е било прекратено, а делото изпратено по компетентност на Софийски градски съд, информира dnesplus.bg