Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Арт

Във Варна откриха изложба „Ние и Европа“

izlojbaЕвродепутатът Емил Радев сподели своите впечатления от откриването на изложба във Варна: „Изложбата „Ние и Европа”, организирана от Първа езикова гимназия във Варна, беше официално открита в Арт студиото на Радио Варна в навечерието на 9 май – Денят на Европа. Като възпитаник на училището се радвам, че продължавам да бъда част от редица негови инициативи. Първа езикова гимназия винаги е възпитавала своите ученици в духа на европейските ценности. Пожелах на младежите да ги пазят и да ги развиват занапред. Защото единна Европа гарантира просперитет! За да поздравят учениците, на откриването на изложбата присъстваха и командирът на ВМС контраадмирал Митко Петев, директорът на Регионалната библиотека „Пенчо Славейков” д-р Емилия Милкова, която предстои да положи клетва като народен представител от ГЕРБ, както и почетният консул на Италия във Варна Антонио Таркуинио.
Част от снимките в експозицията са запечатали спомени от посещението на учениците в Европейския парламент, където гостуваха по моя покана. В рамките на изложбата за първи път в морската столица се показват и постерите, с които представихме в Брюксел Варненското златно съкровище. Със съдействието на Регионалния исторически музей най-старото обработено злато в света беше показано в сърцето на Европа, а събитието уважиха тримата големи в ЕС – председателите на Европейския парламент, на Европейската комисия и на Европейския съвет. Радвам се, че чрез изложбата „Ние и Европа” можем отново да заявим, че се гордеем с древната история на Варна и България.
В Арт студиото на Радио Варна са експонирани и 19 живописни платна на младата художничка Яна Ким, която е ученичка в X клас в Първа езикова гимназия. Запомнете това име! Сигурен съм, че пред този талантлив млад човек има голямо бъдеще!“

barometar.net