Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Улица на занаятите е новата атракция за туристите във Варна

radev333.jpgУлица на занаятите ще има във Варна, съобщиха днес пред медиите изпълнителният директор на фирма „Пазари“ Недко Радев и Марица Гърдева – председател на Комисия  „Търговия, туризъм и рекламна дейност“ към местния парламент. Журналистите видяха 9 нови павилиона, които се намират на ул Дрин и са готови да посрещнат занаятчиите, които бъдат одобрени. Очаква се Улицата на занаятите да заработи на 10 юни, а занаятчиите ще бъдат избрани от тричленна комисия, в състав: Павлин Косев /Варненската асоциация на ресторантьори и хотелиери/, Джани Шарков /шеф на Варненската асоциацията на туристическите агенции/ и художникът Венцеслав Антонов.

„За павилионите наем няма да се плаща, те са оборудвани с климатици и мивки. Надявам се, когато нещата потръгнат варненци и туристите да открият в Улицата на занаятите своето любимо място. Надявам се и да помогнем на нашите наематели, като атрактивната улица им доведе нови клиенти, защото туристите се изместиха към моловете и хипермаркетите и е време да ги върнем на пазарите. До Улицата на занаятите има възможност и за паркиране на автобуси.“ – каза Недко Радев и акцентира, че идеята за създаването на улицата е на г-жа Гърдева. Избраните занаятчии ще представят своите умения по атрактивен за туристите начин и ще им дават възможност да участват в творческия процес.

zanaiati-pavilioni.jpg„Кметът Иван Портних и екипът му се стараят да привлекат туристи във Варна от куроротите, по тази причина беше създаден Пешеходният ринг,  който позволява да се разгледа центъра на града, Римските терми. Не е логично туристите от околните комплекси да ходят при занаятчии от Балчик, при положение, че Варна е далеч по атрактивен град.“ – каза Марица Гърдева и заедно с Недко Радев анонсираха, че за екскурзоводите ще бъдат направени презентации на Улицата на занаятите. Одобрените занаятчии ще работят с български материали и ще бъде предимство, ако знаят чужди езици.

Недко Радев представи и новият сайт на фирма „Пазари“ – http://pazarivarna.com, който е удобен за ползване и функционален. Сайтът дава възможност за изтегляне и разпечатване на документи за кандидатстване за търговски обекти, публикувани са схемите на пазарите, цените на обектите по зони, каталог на предлаганите стоки и услуги на пазарите във Варна, както и актуалните цени на плодове, зеленчуци и риба.

barometar.net