Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 27.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Свилен Шитов пред ученици: Имате уникалния шанс да сте първият випуск, който ще завърши перспективна специалност

kampania-devnia.jpgПродължава информационната кампания за новите професионални паралелки, по които СУ „Васил Левски“ – град Девня ще обяви прием след завършено основно образование в VII и VIII клас. Пред седмокласници от училището кметът на индустриалната община Свилен Шитов, служители на „Солвей Соди“ и школското ръководство презентираха специалността „Автоматизация на непрекъснати производства“, за която може да се кандидатства и след завършен VII клас, и е подходяща както за момчета, така и за момичета.

Г-жа Виолета Таргова и инж. Николай Гинев от „Солвей Соди“ представиха на мултимедия характеристиките на професията „Техник контролно-измервателни прибори и автоматика“ и увериха учениците, че заводът работи само с модерна и съвременна техника, която непрекъснато се обновява. За целите на презентацията те излъчиха и минифилм за възможностите на системите за автоматизация, като бяха донесли със себе си и асинхронен двигател, за да провокират интереса  на кандидат-гимназистите.

От ръководството на училището раздадоха на седмокласниците информационни брошури, а заместник-директорката Миглена Радкова подчерта, че освен специалните предмети и практиката, учениците ще изучават интензивно и английски език, което ще им отвори допълнителни възможности за реализация, не само на регионално и национално ниво, а в целия свят.

Директорът Георги Петков презентира социалния пакет, който заводите ще осигурят за всички гимназисти от новите професионални паралелки. Те ще ползват безплатен транспорт до училището и обратно, безплатен обяд, безплатни учебници, допълнителни стипендии за най-добрите ученици и др. След успешно завършване всички съвипускници гарантирано ще получат оферта за работа като квалифицирани специалисти в девненските заводи „Агрополихим“, „Солвей Соди“, „Девня Цимент“, като в инициативата предстои да се включи и „Пристанище Варна“, обяви кметът Свилен Шитов.

„Възприемете новите паралелки като отговорност за вашето бъдеще. Имате уникалния шанс да сте първият випуск, който ще завърши перспективната специалност и да станете нашето лице в заводите. Тези, които са първи, винаги печелят“, заяви пред учениците Свилен Шитов.

Информационната кампания за новите специалности се разгръща и в съседни на Девня общини. На 11 май, четвъртък, от 11:30 часа ще се състои презентация в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – кв. „Повеляново“.

barometar.net