Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Стоян Пасев: Защо Йотов заговори за нарушения точно днес? 90 % от казаното е лъжа

stoian-pasev-jpgВъзстановеният областен управител във Варна Стоян Пасев заяви специално за „Петел“, че 90 % от казаното от досегашния заемащ поста Тодор Йотов е лъжа. „Направо се чудя дали да не го съдя за клевета“, добави той. Стоян Пасев изрази огорчение, че Йотов е решил да изнася данни за нарушения в днешния ден, в който предварително е било известно, че ще стане смяната му с решение на правителството.

„Защо не изнесе тези данни преди два месеца, от когато са сигналите в прокуратурата? Това вероятно е някакъв опит косвено да засегне мен, но аз по никакъв начин не се чувствам засегнат от казаното. 90 % от това, което е съобщил е лъжа. След като има сигнали до прокуратурата, надявам се, че тя ще установи истината“, каза Пасев. Днес той беше възстановен на поста Областен управител на Варна, след като беше сменен от служебното правителство на Герджиков, участва в изборите и се закле като депутат от ГЕРБ, а след това напусна Народното събрание.

Пасев категорично отрече повечето твърдения на Тодор Йотов. Той обясни, че има платени количества различни горива, защото като е поел Областната администрация, служебни коли е нямало и служителите са вършели работата си с лични автомобили. Той отрече също и да има продажби на имоти без търг, още по-малко за конкретния случай, който спомена предшественика му.

„В администрацията няма служители, които имат частни фирми, така че не може да са изплащане средства на техни дружества“, каза още Стоян Пасев. Той също така заяви, че Тодор Йотов е уволнил много служители, включително и в деня преди смяната му, когато тя вече е била предизвестена. Днес пък, когато тя вече е факт, той е пуснал обява, че търси нови хора за екипа.

„Когато е давал пресконференцията, той на практика вече не е бил Областен управител. Не знам какво се е опитвал да направи, очаквал е, че някой ще го остави на поста ли? Знам, че е ходил и при президента, и при военния министър да моли да остане областен. Изразил е желание да стане или „патриот“, или член на ГЕРБ, ако това ще му помогне“, каза за предшественика си Пасев пред „Петел“.

„Това е опит да се бламира областната администрация за месец поне, докато подредя служителите на местата, на които трябва да са“, каза още Стоян Пасев. От своя страна той обвини Тодор Йотов в гафове по най-важния въпрос за екологичната сигурност на Варна – проблема с трихлоретана в „Полимери“ – Девня. Според новия стар Областен, направено е преместване на опасното вещество просто за да се вземат пари от държавната комисията за бедствия и аварии. „Освен това при преместването са смесени трихлоретан и дихлоретан, което е много грубо и опасно нарушение“, каза още Стоян Пасев.