Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Чакаме около €560 млн. инвестиции по плана „Юнкер”

Vladislav-GoranovОколо 560 млн. евро се очаква да се постигнат като инвестиции на база на операциите, които се извършват от плана „Юнкер“ в България. Това каза министърът на финансите Владислав Горанов преди участието си в конференция на тема „Резултати и добри практики от изпълнението на европейския фонд за стратегически инвестиции“. На въпрос дали българският бизнес се възползва максимално от плана „Юнкер“, отговорът бе, че бизнесът не е свикнал да го използва в пълна степен. Горанов коментира, че въпросните средства, премерени през БВП на глава от населението, са доста сериозно постижение.

Владислав Горанов коментира и предвижданото увеличение на учителските заплати. По думите му продължава да не е ясно с колко ще се вдигнат те, като увеличението може да е с над 15%. Той посочи, че 15% увеличение са разчети, правени от просветния министър.

Владислав Горанов уточни, че така или иначе за увеличение се говори от 1 септември. Числото обаче ще е ясно много преди това. „Аз казвам, че може да са над 15%. Това не е наддаване, а въпрос на изчисления и прецизиране на механизма“, коментира той. Горанов добави, че графикът е такъв, че до края на мандата учителските заплати ще се удвоят, информира news.bg