Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Във Варна бе учредена регионална туристическа организация

turizm.jpgОрганизация за управление на Варненски Черноморски туристически регион бе учредена вчера. В работната среща, която се проведе в областната управа, се включи и кметът на Варна Иван Портних. „Това е добра перспектива за региона – както за утвърждаване на регионалния туристически продукт, така и за привличане на повече средства по национални и европейски програми. Голяма стъпка в тази посока бе и привличането за временна заетост на чуждестранни граждани. Това беше ключово за обезпечаването на туристическия сезон“, каза кметът на Варна.

По-късно той се включи среща с бранша, организирана от вестник „Стандарт“ на тема „Конкурентоспособност на българския туризъм – възможност за удължаване на сезон лято 2017“. В пряк диалог между представители на изпълнителната, местната, законодателната власт и бизнеса бяха обсъдени възможностите за увеличаване броя на туристите и налагането на България и Варна като атрактивна дестинация. В разговорите участваха и кметовете на общините Бяла, Аврен, генералният консул на Руската Федерация във Варна, представители на МВР, на летище Варна, пристанище Варна.

Иван Портних маркира две задачи, които трябва да бъдат решени – борбата с шума в курортните комплекси и свлачищата. „Необходима е спешна подкрепа от държавата, защото общината няма как сама да се справи с този наболял проблем“, каза той. Кметът на Варна подчерта, че е голям пробив откриването на нови 10 въздушни дестинации до Варна на различни авиокомпании. Той настоя за законодателни промени, свързани с даване на повече правомощия на общините за управление на минералните извори. „Ние инициирахме законодателна инициатива в рамките на предходния парламент, за съжаление обаче, не стигна времето да бъде финализирана. Надявам се това да стане факт сега“, каза той.

barometar.net