Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 27.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светски новини

Кметът на Девня влезе в ролята на барман в новата кафе-сладкарница с детски кът „КъртикЪ“

shitov3333Първи юни се превърна в двоен празник в девненския квартал „Повеляново“. Стотици малки и пораснали деца, техните родители, баби и дядовци се включиха в тържеството по повод Международния ден на детето, който бе ознаменуван с откриването на кафе-сладкарница с модерен детски кът „КъртикЪ“. Тя се помещава в бившата дискотека в Младежкия дом и е 100% общинска собственост. На събитието присъстваха кметът Свилен Шитов, неговият заместник Донка Йорданова, секретарят на Община Девня Елка Драгулева, председателят на Общинския съвет Владимир Ненков, представители на бизнеса, граждани и др. Свилен Шитов, който е главен „виновник“ за новата придобивка, изтъкна приноса на всички фирми, дарили материали, за да подпомогнат начинанието в квартала да заработи модерна сладкарница.

kafe-sladkarniza-devniaКметът връчи благодарствени адреси на представителите на „Пластхим“, „Марциана 84“ и „Генко Строй“ и пожела на жителите на квартала да пазят кафе-сладкарницата като своя собственост. В нея повеляновци ще могат да организират детски партита по повод рождени дни и други празници, допълни Свилен Шитов. Откриването на новата придобивка бе съпътствано от щур детски купон, гарниран с много лакомства и забавления. За празничното настроение на мъниците общината осигури аниматори, които бяха подготвили специални игри и закачки.
Заместник-кметът Донка Йорданова също подгряваше настроението на малчуганите Голяма част от тях обаче щурмуваха модерния детски кът в кафе-сладкарницата, където кметът Свилен Шитов влезе в ролята на барман и приготви кафе за техните родители.

barometar.net