Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 26.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Арт

Фестивална киноакадемия ни среща с режисьора Атила

AtilaОтворени врати за всички млади хора, които имат интерес към киното – 4-ти юни, от 13:30 ч. в зала 6 на Фестивален и конгресен център – Варна за поредния уъркшоп с прожекция и дискусия на тема „Съвременно българско кино”. Орлин Милчев с артистичното име Атила, ще представи късометражния филм „Добри” – селектиран на редица международни фестивали и получил награда за най-добър български филм на студентския фестивал “Рано пиле”. Сюжетът е актуален – разказва за трудния път на бежанеца и приятелството между двама мъже от два различни свята. В покрайнините край границата овчарят Кольо се натъква на нелегален бежанец в младежка възраст. Тяхната среща създава необичайна връзка, но скоро те ще трябва да се изправят пред страха и агресията на хората от близкото село…Сценарият и режисурата са на младия Атила, музикалния фон е от автентични народни песни, а НАТФИЗ е в основата на продукцията заедно с „Таймлес продъкшън груп” и „Дрийм тийм филмс”.

Орлин Милчев ще бъде във Варна още от 3-ти юни за своите верни почитатели с хип-хоп вечер в клуб „Рубик”, а срещата – дискусия на 4-ти юни е в рамките на проекта „Фестивална КиноАкадемия”, който се провежда в концепцията „Варна – Европейска младежка столица 2017”. Идеята да се обособи клубно място за всички младежи, заинтригувани от седмото изкуство бе посрещната с ентусиазъм, тъй като в морската столица към момента това е единственият подобен комуникационен център за срещи с млади кинотворци от цял свят. До тук бяха проведени девет семинара с прожекции и комуникация на кинотворците от международната платформа CinEd Ралица Асенова, Василена Василева, Проф. Грозев, Андрей Андонов, Васил Горанов и др.
В предстоящите дни на лятото са работата на Академията продължава с още провокации – освен Орлин Милчев, популярен като музикат и режисьор, възпитаник на НАТФИЗ, срещнал хип-хопа с киното в следващата поредна сряда вечер, на 14-ти юни от 18 ч. ни очаква представяне на филма на емблематичния за българския екран Камен Воденичаров и лична среща с него.

Резултатът от проекта Фестивална КиноАкадемия ще бъде видим в крайния етап – сформиране на майсторски клас и излъчване на младежко жури за фестивала „Любовта е лудост”. 25 –тото юбилейно издание за първи път ще предложи за своята младежка аудитория отделен модул с филми в конкурсна програма, насочени и ангажирани към проблемите на подрастващите у нас и по света. В тази връзка през юли очакваме менторът и кинокритик от Париж Йоана Павлова заедно с младите журналисти от Италия, Великобритания и др. европейски страни, които ще бъдат гости на фестивала, ще работят заедно с младежкото жури и ще отразяват случващото се в международните специализирани информационни медии.

barometar.net