Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Във Варна се провежда международен семинар по контратероризъм

seminarКметът на Варна Иван Портних приветства участниците в Четвъртия международен семинар по контратероризъм, който се провежда в УМБАЛ „Св. Марина“. „Приветствам организаторите – Медицинският университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ и УМБАЛ „Св. Марина“, за налагането на това международно събитие като традиция във Варна, защото провеждането на 4-то издание е заявка за сериозно развитие. Благодаря на гостите за отношението им към нашия град. Вярвам, че обучението ще бъде полезно както за подобряване на взаимодействието между институциите в кризисни ситуации, така и за надграждане на знанията на студентите. Община Варна подкрепя всички инициативи, в помощ на образованието и превенциите, които са важна част от усилията ни за осигуряване на спокоен живот на нашите съграждани. Надявам се, че този вид обучение ще намира все по-широко приложение и в други висши учебни заведения у нас“, каза кметът.

Гости на форума бяха вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова, посланикът на Държавата Израел – Н. Пр. Ирит Лилиан, посланикът на Република България в Израел – Н. Пр. Димитър Михайлов, генералният консул на Руската федерация във Варна – Сергей Лукьянчук. Домакини на събитието бяха проф. Радослав Радев – декан на факултета по медицина, и проф. Красимир Методиев – почетен консул на Израел във Варна.

Международният семинар по антитероризъм включва лекции, практически решения и демонстративни материали, посветени на конвенционални, неконвенционални и медицински аспекти на тероризма. Лекторите, които участват в събитието, са представители на водещи антитерористични институции в Израел, водещи специалисти от страни-членки на НАТО, Руската федерация и Сърбия. Семинарът има научна, образователна и квалификационна програма и е продължение на първите три специализирани срещи във Варна, засягащи всички страни на тероризма и борбата с него.

live.varna.bg