Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 26.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Арт

Братя Коен и Джордж Клуни ще се борят за „Оскар“ с черна комедия

Koen-CloonyФилми на Дарън Аронофски, Джордж Клуни и Александър Пейн („Небраска“, „Отбивки“, „Потомците“) ще ознаменуват началото на киносезон’2018 с премиери едновременно в Торонто и във Венеция. Двата фестивала, които обявиха селекциите си през седмицата, дават и старт на наддаването за следващите оскари. Мат Деймън ще донесе холивудския блясък във Венеция с личното си присъствие и участие в две от заглавията. Suburbicon е черна криминална комедия, чието действие се развива през 50-те години на миналия век, режисирана от Джордж Клуни и написана от него и братята Коен. Джош Бролин, Джулиан Мур и Оскар Айзък са други любими на братята актьори, които ще се появят на екран, информира dnevnik.bg

Downsizing на Александър Пейн също е мрачна комедия, но за съвременноста – за мъж, който решава, че ще води по-хубав за себе си и планетата живот, ако буквално се смали с 8 сантиметра. Заедно с Деймън в него ще се появят Кристен Уийг, Нийл Патрик Харис и Джейсън Съдейкис. Сатирата ще открие фестивала на 30 август, надявайки се да повтори оскаровия успех на „Бърдмен“, „Спотлайт“ и „Страната Ла-ла-ла“, дебютирали във Венеция.

Сред заглавията, които се очакват в конкурса до 9 септември, са Mectoub is Mectoub на носителя на „Златна палма“ Абделатиф Кешиш („Синьото е най-топлият цвят“) и Mother! на Дарън Аронофски („Черният лебед“, „Пи“, „Реквием за една мечта“), психологически хорър филм с участието на Дженифър Лорънс и Хавиер Бардем. Също хорър, в програмата е новото заглавие на Гилермо дел Торо The Shape of Water („Формата на водата“), а известният китайски художник и активист Ай Вейвей ще покаже ужасите на реалността с „Човекопоток“ – филм за глобалната бежанската криза, който обикаля 23 държави.

След Венеция Торо, Клуни, Аронофски и Пейн ще посетят и Торонто, другият фестивал, известен като трамплин към оскарите. Фестивалът, който няма конкурсен характер, залага още на Stronger – филмът на Дейвид Гордън Грийн за трагедията на бостънския маратон и First They Killed My Father – филмът на Анджелина Джоли за червените кхмери.