Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 08.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Блогър: Президентът е институция и не ходи по потник

radev-makronВ социалните мрежи Димитър Миленов, който се представя като моден блогър коментира прословутата снимка по потник на президента Румен Радев така:
„Аз съм моден блогър и имам собствен моден бранд, но не си позволявам да уча никого насила как да се облича. Има обаче случаи, в които е моя отговорност да кажа мнението си. Защото си плащам, буквално и преносно, за това мнение. Както и вие.

1. Президентът не е човек. Президентът е институция. Институциите не ходят по потник.
2. Президентът няма работно време. Всеки път, когато има камера, той е на работа. Ако ще да го снимат с Huawei.
3. Президентът не е вкъщи. Това е резиденция Бояна. И президентското семейство не е обикновено българско семейство.
4. Президентът на Р.България има предимно имиджови фукнции. Единствената му работа е да поддържа добър имидж пред света и младите.
5. Бос, по потник и лекьосани гащи не е „близо до народа“. И дори да е, от президента зависи да се бори с този стереотип.
6. Никой не иска от българския президент да спи в костюм. Макрон ходи по неофициални събития с риза и удобни панталони без ръб.
7. Външният вид влие на това как се чувстваш и как те възприемат другите. Държавният глава не може да дава оправдание на народа си да изглежда и да се чувства зле.
8. Другите също са зле не е аргумент. Ако ще Путин да язди гол на кон из Кремъл.
9. Как АЗ се обличам не е аргумент. Аз не съм институция. Нито е аргумент как бил управлявал Плевнелиев.
10. Както са казали Спайдърмен и Любомир Аламов, с високия пост идват високите отговорности. Как се очаква да се отнасяме ние към работата си, ако държавният ни глава се отнася немарливо към своята?

Да, снимката е провокативна. Не към вас, а към институциите на Р.България – за това как си служат с властта, която ние сме им дали.

Работата на институциите е да ни представляват адекватно. Наша работа е да ги държим отговорни. И не говоря само за потниците. Точка.

barometar.net