Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светски новини

Журналистка венчана от Борисов написа книга за него

kristina_krusteva- borisovЖурналистката от вестник „24 часа” Кристина Кръстева, която е една от многото колежки венчани от Бойко Борисов написа книга за него. Според анализатори книгата със заглавие „Бойко, който винаги се завръща“ е своеобразен „плонж“ на шефката на Кръстева, Венелина Гочева пред премиера, с който тя иска да подсигури за вестника си реклами от европейските програми.

Журналистката Соня Колтуклиева твърди, че Венелина Гочева е станала близка приятелка с Бойко Борисов още, докато той е бил главен секретар на МВР, негови снимки се появяват в ”24 часа” от първа до последна страница – снимки на един героичен, атлетичен, симпатичен полицай и премиер.  „И така… до бунтовете през февруари 2013 година. Тогава някой каза на Венелина Гочева, че Борисов ще бъде свален от власт. Тя и без друго му беше обидена, защото лидерът на ГЕРБ не направи сина й лидер на младежкия ГЕРБ. …Бях заедно с Бойко, когато той видя в „24 часа“ огромна снимка как горят негов портрет на улица в Пловдив. Срина се. В очите му се появиха сълзи. Дълго стоя безмълвен с приведени рамене. Това му причини неговата приятелка Венелина Гочева. Борисов подаде оставка..Докато управляваше Орешарски, Гочева беше с Орешарски, естествено. Бойко се върна. И Гочева се върна при него. Че как иначе?! Пресгрупата, която купи с кредит от Инвестбанк, в действителност погасяван от КТБ, се издържа чрез пари от обществени поръчки и еврофондове.“ – категорична е Соня Колтуклиева.

В 300 страници Кристина Кръстева, /за която се знае, че от години е близка с премиера/ събира неизвестни истории и твърди, че Борисов е отказал да се срещне с нея за разговори?! Кръстева е разговаряла със сестра му и с негови приятели през годините, които не са популярни в медиите.

Излизането на книгата провокира много коментари в социалните мрежи, като преобладават мненията, че с тази книга Кристина Кръстева и Венелина Гочева искат да се подмажат на властта. Но има и други гледни точки, като на Калина Андролова, която не е известна като апологет на Борисов, а като негов критик. Ето какво споделя тя: „Нямам представа каква е книгата за Бойко, но искам да ви кажа, че истерията около книгата е доста неуместна. Има безброй книги за всички настоящи лидери по света. Книги непрекъснато се пишат. В книжарниците на държавите от Европа е пълно с книги. За Макрон, който, извинете, току-що дойде на власт, онзи ден видях три-четири книги, лично за него, за двойката, за семейството и прочее. За Меркел също има няколко книги, да не говорим за американските държавници. Защо за Бойко да не напише някой книга?? Може би книгата да е зле написана, нямам представа от таланта на авторката, но какво лошо има да се напише книга за Бойко???? Ами вижте, какво се случва навсякъде по света, не викайте само от кочината си…“

barometar.net