Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 26.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Владимир Вълев: Спортът помага за преодоляване на агресията сред младите хора

Vulev-444.jpgДесетки млади хора се включиха в тренировката на плажа във Варна, която е част от инициативата на народния представител от ГЕРБ Владимир Вълев „Спорт срещу агресия”. Кампанията има за цел да популяризира развитието на масовия спорт като начин за преодоляване на агресията в обществото ни.
Владимир Вълев, който е трикратен европейски, трикратен световен шампион по кикбокс и носител на световната титла при професионалистите на WAKO PRO, проведе тренировките заедно с майстора на спорта и вицесветовен шампион по муай тай Красимир Димов. Двамата тренират много от младите надежди на ринга и не за първи път организират подобни инициативи, с които стимулират хората да спортуват.
„Спортът е начин младежите да се откъснат от компютрите и телефоните, да осмислят свободното си време, като го посветят на нещо, което подпомага физическото им развитие, калява духа им и ги дисциплинира. Случаите на насилие на улицата или дори в класните стаи зачестиха. Вярвам, че един от начините за преодоляване на агресията е да мотивираме децата да вложат своята енергия в спортни занимания, които им доставят удоволствие”, коментира Владимир Вълев.
Vulev-trenirovka.jpgТой благодари за подкрепата на своя колега Красимир Димов, както и на всички участници в кампанията „Спорт срещу агресия”. „Варна има прекрасни природни дадености, които позволяват тренировките на открито да съчетават физическото натоварване с позитивните емоции на морския бряг. Затова ще продължим да организираме тренировки на плажа”, обясни Владимир Вълев. Той покани и други изявени състезатели да подкрепят каузата „Спорт срещу агресия” и да вземат участие в инициативата, която през есента ще продължи със спортни събития за ученици.

barometar.net