Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 25.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Борисов в „Полимери“: Виновните за този пладнешки грабеж ще си получат заслуженото

borisov33434Премиерът Бойко Борисов посети  бившият завод „Полимери“ в Девня и коментира ситуацията така:

„Първо искам да успокоя хората в региона и самата Варна, защото това е една екологична бомба, за която, ако не се вземат мерки ще причини огромни екологични последствия. Обръщам се и към Зелените, защото освен всичко ,което правят, да наблюдават и тези процеси. Защото приватизацията е разбойническа. Звучи като виц, но е факт“, каза Борисов.

„В момента държавата чрез областния управител плаща тока, водата, охраната, наблюдението, което правим и виждате в какво положение са резервоарите. Следващите дни буквално започваме да ги разкарваме из цяла Европа“, допълни той.

„Няколко пъти съм говорил с главния прокурор, даже преди няколко минути му звъннах да го питам дали може, което казвам, да се огласи. Аз съм убеден, че тези, които са причинили този пладнешки грабеж ще си получат заслуженото. Това предприятие е било уникално по своята същност на Балканите. От него идва директно тръба от Нефтохим и сега всичко е разграбено. А собствениците имат Мерцедеси и Майбах и ми дават оценка, /премиерът визира Николай Банев/, което ме принуди да дойда и да покажа на хората, вследствие на тази разбойническа приватизация, колко милиарди е загубила държавата. И продължаваме да плащаме“, коментира премиерът.

„Убеден съм, че главният прокурор ще направи така, че да има дело от срещу неизвестен извършител, да бъде вече известен“, категоричен бе Борисов.“, информира 24 часа.