Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 01.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Нова телевизия уволни Дарина Сарелска

Darina-sarelska33Нова телевизия се разделя с Дарина Сарелска – досега шеф на новините на медията. Нейната работа ще бъде поета от Силва Зурлева, която е член на борда на директорите. От телевизията съобщиха за рокадата в прессъобщение.

“Всички ние благодарим на Дарина за усилията, които допринесоха за издигането на Новините на NOVA до сегашната им позиция на несъмнен лидер в ефира. Надяваме се, че Дарина ще успее в бъдещите си проекти. Аз ще продължа да работя с всички членове на екипа на новините и съм уверена, че заедно ще запазим най-високите постижения на медията, както и ще продължим да се развиваме“, коментира Силва Зурлева.

Телевизията не уточнява каква е причината да бъде сменен шефът на новините, информира mignews.info

Преди да се стигне до раздялата, Нова тв негласно понижи Сарелска, като я постави под прякото ръководство на Зурлева. Съобщението от днес не е изненадващо. Името на Дарина Сарелска бе замесено в шумния скандал, който избухна при напускането на разследващия журналист Васил Иванов. Той посочи Сарелска като човека, спирал негови разследвания и настоял да не се пускат материали срещу кметове след последните местни избори. По думите му колежката му била в конфликт на интереси, защото деверът й е депутат от ГЕРБ. Тогава и Нова тв, и самата Дарина Сарелска отрекоха тези обвинения.

Журналистът Васил Иванов, който напусна с гръм и трясък Нова телевизия, след като обвини шефката си Дарина Сарелска в цензура, не пропусна да коментира отстраняването й: „Един добър ден за българската журналистика!!! И надежда, че нещата ще се променят“, написа Иванов.