Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Президентът Макрон идва във Варна, ще посети ВВМУ „Н.Й.Вапцаров“

MakronВече е ясна програмата на френският президент Еманюел Макрон, който идва заедно със съпругата си на официално посещение у нас. На 25 август в двореца „Евксиноград“ във Варна държавният глава Румен Радев и министър-председателят Бойко Борисов ще проведат разговори с президента на Франция. Перспективите за развитие на двустранните отношения между България и Франция, двустранното икономическо, инвестиционно и културно сътрудничество, охраната на външните граници на Европейския съюз, както и идеите за бъдещето на Европа, ще бъдат сред акцентите на срещите на френския президент в България. Във фокуса на разговорите ще бъдат също така заложените в програмата на Българското председателство на Съвета на ЕС приоритети, европейската перспектива на Западните Балкани и присъединяването на страната ни към Шенген и към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР).
Церемонията по посрещането на президента на Френската република е от 10,00 ч. пред двореца „Евксиноград“, като след нея ще се състои официалната снимка на двамата президенти и техните съпруги. След церемонията президентите Радев и Макрон ще проведат среща „на четири очи“ и ще ръководят пленарните разговори между официалните делегации на двете президентски институции.
В 11.15 часа двамата президенти ще дадат съвместна пресконференция за медиите.
От 11.35 часа е срещата на „четири очи“ между министър-председателя Бойко Борисов и президента Макрон, която ще бъде последвана от пленарни разговори. От българска страна в тях ще участват вицепремиерите Екатерина Захариева, Томислав Дончев и Красимир Каракачанов, както и министър Владислав Горанов. Пресконференцията на премиера Борисов и президента Макрон е от 12.45 часа.
В късния следобед министър-председателят Бойко Борисов и френския му гост ще посетят Центъра с навигационни симулатори във Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ във Варна.

barometar.net