Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светски новини

Лейди Гага: Болестта не е метафора

Lady-GagaЛейди Гага отново е една от най-коментираните звезди в световен мащаб, благодарение на новия документален филм на Netflix Gaga: Five Foot Two („Гага: метър и петдесет и девет“). Gaga: Five Foot Two показва звездата зад кулисите – много по-уязвима и естествена. В него Лейди Гага е снимана гола до кръста около басейн, виждаме я да плаче в леглото си, наблюдаваме сцена как феновете я затискат и как репетира за изпълнението си на Супербол. Част от сюжета е и посещение при лекар във връзка с наскоро оповестеното й заболяване – фибромиалгия. Състоянието, заради което звездата отложи европейското си турне, причинява хронична болка и спазми в мускулите, съобщава webcafe.bg

Фибромиалгията е слабо изучено, но много разпространено заболяване, което, незнайно защо, засяга предимно жени. Мнозина вярват, че то е психосоматично. През 2008-а New York Times дори се пита дали тази болест е реална. Филмът, заснет в голямата си част с телефон, се опитва да предизвика съчувствие към състоянието на Гага. Отзвукът обаче е полярен – звездата получава и много обвинения, че се преструва.

Във филма Гага посещава доктор и по време на прегледа се свива в едно кресло в агония от болка. Образът на болката продължава и в нейния Instagram, където е пуснала снимка как се моли с броеница в ръка. Снимката е придружена с дълго извинение към феновете й заради отлагането на изявите й заради състоянието й.

Колкото и да е откровено, признанието на Гага за нейната борба с болестта звучи извинително и феновете й го посрещат колкото със симпатия, толкова и със скептицизъм. Певицата казва, че не използва думата „страдание“, за да драматизира или за да преувеличава, нито за да търси съжаление. Това не е първият път, в който тя е критикувана за това, че се предава пред травма или болка. Когато през 2013-а Лейди Гага отлага турнето си заради операция на бедрото, някои я обвиняват, че го прави заради незадоволителни продажби на билети.

/със съкращения/