Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 06.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Община Варна ще осигури 8.6 млн.лв. за новото рибарско пристанище в Аспарухово

ribarsko-pristanishteМодернизация и реконструкция на рибарското пристанище в м. „Карантината” в Аспарухово ще бъде извършена със средства по европейската програма за морско дело и рибарство. Проектът е на община Варна, а общата му стойност надвишава 16,6 млн. лв. Съветниците от комисията по бюджет и финанси днес одобриха решение, с което 8,6 млн. лв. ще бъдат осигурени от местния бюджет. Останалите средства се предоставят по програмата, съобщава dnesplus.bg

Проектът предвижда да бъде обновено и разширено съществуващото до момента пристанище. Освен недостатъчно по територия, то не предлага защитена акватория за безопасно акостиране на рибарските лодки. „Това е историческа местност, освен това не само Аспарухово, а Варна има нужда от рибарски пристанища”, подкрепи идеята зам.-председателят на общинския съвет д-р Янко Станев.

Промените са съобразени с Общия устрийствен план, който предвижда след време зоната за е част от транспортния и пешеходен достъп на изток по крайбрежието до нос Галата, уверяват от общинската администрация.