Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 02.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Корнелия Нинова отряза „опозицията“ в БСП-Варна

korneliaПредседателят на БСП Корнелия Нинова закъсня за срещата с актива на партията в пресцентъра на Фестивалния и конгресен център (ФКЦ) и още с влизането побърза да се извини, информира bgsniper.com Причината беше ясна на всички. Заседанието на Областния съвет продължи по-дълго заради срещата на лидерката с „опозицията“ в БСП-Варна. Заедно с Корнелия Нинова бяха двама от най-доверените й сътрудници на „Позитано“ 20 – Асен Марков, познат и като „Бай Асен“, изиграл ключова роля за избирането й, (много по-съществена от тази, която си приписва Георги Гергов), с Нинова пътува, както винаги, съветничката и пиар на лидерката Бояна Бозаджиева.

До Корнелия Нинова седна Борислав Гуцанов, председател на Градския съвет на БСП-Варна, а от другата страна – Цонко Цонев, председател на Областния съвет. Това очевидно беше търсен знак, за да се подчертае единството на двете структури. Апостол Димитров, член на Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП, както и депутатите проф. Анелия Клисарова и Иван Иванов, също участваха в срещата.

Нинова веднага хвана бика за рогата и отсече: „Срещнах се с групата, която иска да отстраня Борислав Гуцанов. Тези „другари“ (иронията беше отчетлива) искат от мен да наруша устава. Това няма как да стане. Никакви такива. Революция в партията няма да има. Стриктно спазвам устава и нямам намерение да изключвам от партията Борислав Гуцанов“. Залата подкрепи това решение.

След като запозна активистите на БСП-Варна с резултатите от срещата с „опозиционерите“, лидерката акцентира на изборите във Вълчи дол.
„Според обективни социологически проучванията водим във Вълчи дол и имаме всички шансове да спечелим“, заяви председателят на БСП.
Нинова изказа опасения, че опонентите могат да използват нерегламентирани средства в последната седмица преди вота. „Ще направим всичко, за да стане това публична информация чрез националните медии“, предупреди тя изборджиите на ГЕРБ.

В остро изказване Димитър Чутурков даде примери, от които пролича, че дори членове на партията работят за ГЕРБ във Вълчи дол и даже ги назова поименно.Асен Марков най-сетне се запозна със „снайперистите“. Корнелия Нинова се опита да пласира интрига, но не успя. Оказа се, че „Бай Асен“ си е харесал „профила“.

bgsniper.com