Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 27.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Георги Тронков спечели кметските избори в община Вълчи дол

tronkov2Кандидатът на ГЕРБ и досегашен председател на общинския съвет във Вълчи дол Георги Тронков спечели частичните избори в общината. Тронков получи 2661 гласа, а Людмила Петкова, издигната от инициативен комитет и подкрепена от БСП – 1769 гласа. В кампанията на Георги Тронков се включиха Цветан Цветанов, областният координатор на ГЕРБ, Иван Портних, депутати, евродепутатът Емил Радев.

„Благодаря за доверието, което ми гласуваха моите съграждани. Ще дам всички от себе си, за да го оправдая. Приемам изборния резултат като отговорност. Проведохме много позитивна кампания, която фокусирахме върху срещите с хората. Знам колко е важно да си в непрекъснат контакт с гражданите. Винаги съм се вслушвал в техния глас като общински съветник и председател на Общинския съвет вече втори мандат. Ще продължа да го правя и като кмет”, коментира Георги Тронков. В оставащите две години до края на мандата той се ангажира да продължи започнатото, като реализира успешно предприетите проекти за обновяване на инфраструктурата и подобряване на средата за живот във всички населени места в общината.

Село Генерал Киселово също ще бъде от управляванот кмет на ГЕРБ. За Калина Христова гласуваха 196 души, а втора остана Петранка Господинова от БСП.

По време на изборния ден ПП ГЕРБ подаде жалба до Общинската избирателна комисия във Вълчи дол. В жалбата се твърди, че народният представител от БСП в 44-то НС Иван Иванов е оказвал натиск върху представители на ГЕРБ в и около изборна секция. Депутатът неправомерно изисквал за проверка документите на представителите на ГЕРБ, както и мобилните им телефони, за да проследи с кого са разговаряли. Грубото нарушение е извършено около 18 ч. в село Михалич.

barometar.net