Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 25.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Свилен Шитов: Не от вчера община Девня се бори за по-чист въздух

shitov3333Поехме и спазваме ангажимента си през 2017 година да започне видимото подобряване на средата, в която живеем. Изказвам благодарност към всички жители на общината за това, че проявиха търпение първо да погасим старите дългове, след което да започнем да обновяваме града. Това заяви кметът на Община Девня Свилен Шитов в предаването „Добро утро с БНТ2“, съобщава devnyanews.blogspot.bg

По отношение на проектите, по които общината работи за обновяване и естетизация на градската среда, кметът коментира, че се надява строящата се часовникова кула, която ще се намира в близост до изграждащия се търговски център от закрит тип на ул. „Просвета“ да се възприеме и утвърди като символ на града. До 1 ноември – Ден на народните будители, в местността Разсадника, която общината възнамерява да превърне в съвременен градски парк, трябва да бъде открит паметен кът на шестима български революционери от епохата на Възраждането, заяви още Свилен Шитов.
По темата за чистотата на въздуха, която напоследък провокира реакции от типа „Гузен негонен бяга“ от страна на някои промишлени замърсители нарушаващи екологичното законодателство, кметът потвърди констатацията на водещата Мариана Малева, че този въпрос е болезнен за всички девненци. Свилен Шитов припомни, че не от вчера общината се бори за по-чист въздух. „За съжаление и до момента държавата не е предприела действия относно нашите искания, затова свързахме официалния ни сайт със сървъра на автоматичната измервателна станция в кв. „Река Девня“, за да следим в реално време показателите за чистотата на въздуха“, обясни кметът. Той призова гражданите денонощно да подават сигнали в общината, ако се натъкнат на еконарушения, за да може администрацията да ги предава своевременно на оторизираните държавни органи в лицето на РИОСВ-Варна.