Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Ръководството на клуба удовлетворено от решението на СК „Спартак“ АД

spartak_dezaРъководството на ФК „Спартак 1918“ е удовлетворено от решението на СК „Спартак“ АД. Вчера, в официално изявление в медиите, мажоритарният собственик на СК „Спартак“ АД – „Инжстрой Холдинг“ обяви, че предлага на Общински съвет – Варна и Община Варна да се върнат в собственост на Общината стадион „Спартак“ и прилежащите му спортни съоръжения, информира dnesplus.bg

Ние се радваме, че собсвеникът на „Инжстрой Холдинг“ Пламен Стилиянов взе това разумно и дългоочаквано решение. Също вчера, министърът на младежта и спорта Красен Кралев заяви, че стадион „Спартак“ няма да се застроява, а днес, в разговор с Председателя на футболния клуб Блогой Калфов и Атанас Атанасов – член на УС, министър Кралев заяви, че се ангажира лично с възстановяването на тревния терен на стадион „Спартак“, във възможно най-кратки срокове.

Сега предстои да се предприемат необходимите действия за връщането на стадион „Спартак“ и прилежащите му спортни съоръжения в собственост на Община Варна, след което спортната база ще бъде предоставена за дългосрочно ползване от футболния клуб. Така, ще създадат реални предпоставки за излизането на ФК „Спартак 1918“ от тежката криза, в която се намира.

УС на ФК “Спартак 1918”