Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 06.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Ветрино отбеляза 10-тата годишнина от влизането ни в Европейския съюз

vetrino33В концертната зала на НЧ „Просвета – 1905“, в село Ветрино се проведе публично събитие по повод десетата годишнина от членството на Република България в Европейския съюз и предстоящото и председателство на Съвета на Европейския съюз. Гост на събитието бе областният управител Стоян Пасев, който поздрави присъстващите и даде старт на информационната кампания. На фона на мултимедийна презентация, той отчете резултатите от 10 – годишното членство на България в ЕС, приоритетите на Българското Председателство на Съвета на ЕС и ключовите послания в програмата на България.
Кметът на община Ветрино, д-р Димитър Димитров представи резултатите на общината, постигнати в резултат на 10 – те години членство на България в ЕС, като спомена проектите, реализирани с европейските средства за периода. Кметът подчерта значимостта им и добави, че те са от изключителна важност за развитието на общината. Сред гостите на инициативата бяха още представители от Областна администрация Варна, както и представители от Областния информационен център.
В съпътстващата програма на събитието бе проведена и викторина с учениците от СУ „Христо Ботев“ с. Ветрино. Публичното събитие завърши с културно творческа програма и всички гости имаха възможността да се насладят на красотата в цветове, форми и звук от изпълненията на децата към НЧ „Просвета – 1905“ с. Ветрино и НЧ „Светлина – 1904“ с. Белоградец, както и изложбата на най-малките творци, децата от детските градини на територията на община Ветрино.

barometar.net