Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 25.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Отборът „Нинова“ прегази кликата „Гергов“. Красимир Янков загуби на конгреса като „един от деветимата“

Krasi-Iankov.jpgКрасимир Янков, известен като приближен до Георги Гергов, е сред деветимата „опозиционери“. Той беше незаслужено пренебрегнат от медиите в деня на конгреса, но също е от кликата „Гергов“, която бе прегазена от отбора „Нинова“. Янков не само не се разграничи от знаковите фигури на кликата „Гергов“ като Димитър Дъбов и Михаил Миков, а дори агитираше делегати да гласуват срещу конгресното решение за пряк избор на председателя на партията. Акцията му претърпя пълен провал. Като активен член на групата на „деветимата“ издънили се вътрешно-партийни опозиционери Красимир Янков бе сред загубилите.

Този път не се въртеше край боса си Георги Гергов, за да не го снимат фоторепортерите като на конгреса през май 2016, но делегатите, подкрепили линията на националното ръководство, са наясно с ролята му. Янков тотално се провалил като „агитатор на кликата“, твърдят в един глас, делегати, подкрепили мощно политиката на ръководството.

Нещата очевидно няма да приключат с напускането на конгреса от Гергов. Дори онези членове на кликата, които останаха и се снишиха, ще бъдат „приключени“ до половин година, категорични са лоялни на ръководството социалисти.

Красимир Янков загуби всякакви шансове да бъде „знаме на опозицията във Варна“. Делегатите от Варна в огромното си мнозинство подкрепиха при гласуването националното ръководсство. Политиката на „писма до Нинова“ претърпя пълно фиаско. След конгреса „опозиционерите“ ще си налягат парцалите, категоричен е делегат от Пловдив, който настоява за изключването на Гергов и Янков от партията.

bgsniper.com