Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

ДПС обвини ГЕРБ в двоен стандарт заради вицепремиерския пост на Валери Симеонов

Valeri-SimeonovЛидерът на ДПС Мустафа Карадайъ обвини ГЕРБ в двоен стандарт днес. Поводът – премиерът Бойко Борисов приел оставката на здравния министър проф. Николай Петров, която била морален акт, след като се разбра, че като директор на Военномедицинска академия (ВМА) е дал обществени поръчки за 1.6 млн. лева на зет си; а Валери Симеонов продължавал да запазва вицепремиерския си пост, въпреки че бил осъден за реч на омразата и отправял заплахи към медии.

„Намирисва ли ви на двойни стандарти. Едното е било морален акт, а другото какво е? Какво означава това и какъв сигнал изпращаме към обществото“, попита Карадайъ в парламента. Той изрази позиция на ДПС, че ГЕРБ е виновна за тези двойни стандарти, както и толерирането на агресията, езика на омразата, омразата в действие, включително и срещу медии.

От няколко седмици ДПС иска оставката на вицепремиера Валери Симеонов, а основният мотив е, че той се е превърнал в „символ на омразата“. Според Карадайъ важният въпрос е какво ще направи ГЕРБ със Симеонов. По думите му депутатите от движението ще гласуват „за“ оставката на здравния министър. ДПС ще започне разговори с БСП за внасяне на първи вот на недоверие към кабинета „Борисов 3“. В събота левицата реши той да бъде заради корупцията, което според Карадайъ било важна тема, съобщава dnevnik.bg