Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.06.2018
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558
USDUSD11.6866
GBPGBP12.2398
CHFCHF11.6897

Анкета

Могат ли да се справят МВР и местната власт с мотористите, които тормозят варненци?

Резултати

Loading ... Loading ...

В категория Любопитно

Двама младежи от Варна отиват на съд за грабеж, придружен с телесна повреда

sud_burgas26-годишният Симеон Ас. и 19-годишният Мехмед Ш. са предадени на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна като съизвършители на два грабежа. Престъплението по член 199, ал. 1, т. 3, във връзка с член 198, ал. 1 от НК, извършено като продължавано деяние, било придружено и с нанасяне на средна телесна повреда на един от ограбените мъже, информират от Апелативна прокуратура-Варна.
Подсъдимият Мехмед, който живеел в дома за деца, лишени от родителски грижи „Княгиня Надежда“ във Варна, се познавал със Симеон от около две-три години. На 13 май 2016 г. двамата си купили двулитрова бутилка бира и седнали в градинката до ул. „Никола Кънев“ да пият.
Около 20, 20 ч. през градинката минал случаен минувач, от когото поискали цигари, под предлог че се познават. Мъжът отминал. Симеон и Мехмед го последвали и със заплашителен тон 26-годишният подсъдим заповядал на минувача да спре. Уплашен, мъжът избягал, влязъл във вход на близкия блок и се изкачил до последния етаж в опит да се скрие от двамата си преследвачи. Те го настигнали по стълбите и отново поискали да им даде цигари. Потърпевшият извадил кутия с цигари, дал на всеки по две, но и това не помогнало да се освободи от тях.
Симеон започнал да го удря с юмруци в лицето, като му счупил част от горен зъб. Мъжът паднал на земята и тогава двамата нападатели избягали. Пострадалият подал сигнал в полицията и бил откаран в спешния център на болницата.
Симеон и Мехмед се върнали пред дом „Княгиня Надежда“. Забелязали, че от съседния блок излязъл мъж, който се отправил към близко заведение. Последвали нищо неподозиращия човек с намерението да го ограбят. Мехмед тръгнал заплашително към него и направил опит да го удари. Свидетелят успял да се предпази и нанесъл удар на нападателя си. В боя се включил и Симеон, който скочил срещу мъжа. Ударил го и той паднал на земята. Нападнатият усетил, че му е избит зъб.
Тогава Симеон и Мехмед взели якето му, в което се намирали личните документи на пострадалия, мобилен телефон, около 50 лева, ключове, свидетелство на управление на МПС, дубликат на акт за раждане и кутия с цигари.
След грабежа пострадалият също подал сигнал в полицията. Двамата нападатели били разпознати от ограбените варненци и срещу тях било образувано наказателно производство. Предстои делото срещу 26-годишния Симеон Ас. И 19-годишния Мехмед Ш. да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд. Ако бъдат признати за виновни, подсъдимите могат да получат наказания лишаване от свобода от 5 до 15 години, като съдът може да постанови и конфискация до една втора от имуществото им.

barometar.net