Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

„Хидрострой“ започва работа на магистрала „Черно море“ и по пътя за „Златни пясъци“

veliko-jelevОт 8 ноември до 15 декември движението по автомагистрала „Черно море“ от Варна до кръстовището за кв. „Аспарухово“ на първокласния път I-9 Варна – Бургас ще се осъществява двупосочно в платното за Варна. Временната организация е за ремонт на платното за Бургас.Предвидено е подмяна на асфалтовата настилка, ремонт на бордюри, подобряване на отводняването на пътя, полагане на хоризонтална маркировка и нови пътни знаци.

През 2018 г., със стартирането на строителния сезон, ще се ремонтира и платното за Варна. Изпълнител на ремонтните дейности е пътноподдържащото дружество в област Варна ДЗЗД „ПОНТ“ / в което са „Хидрострой“ на Велико Желев и „Инжстрой“ на Пламен Стилиянов/, с което АПИ има 4-годишен договор по ЗОП.

През тази и през следващата година ще се ремонтират и над 12 км от първокласния път „Златни пясъци” – Варна. За подобряване на безопасността и удобството при пътуване ще бъде подновена асфалтовата настилка в част от отсечките.

До 15 декември, при добри метеорологични условия, ще се извършват строително-монтажни дейности в участъка от кръстовището за Аладжа манастир до спирка „Миньор“ във Варна. Ремонтът се извършва без спиране на движението. Работи се в платното за Златни пясъци, а транзитният трафик е прехвърлен двупосочно в платното за Варна. Местното движение се пропуска двупосочно на пътен възел „Ален мак“ и пътен възел „Слънчев ден“.

Предвидено е преасфалтиране на пътя, подобряване на отводняването, подновяване на хоризонталната маркировка, пътните знаци и други. Със стартирането на новия строителен сезон през 2018 г. ще се ремонтират и участъците от пътя при Златни пясъци, в района на к. к. „Св. Св. Константин и Елена“, както и платното в посока Варна от кръстовището за Аладжа манастир до спирка „Миньор“. Изпълнител на ремонтните дейности е отново е ДЗЗД „ПОНТ“.

barometar.net

На снимката- Велико Желев

/вестник Капитал/