Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Цветанов: Президентът усеща, че не е желан на европейската сцена и изпитва завист

radev-bosПредседателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов разкритикува пред БНТ президента Румен Радев, че не е взел отношение след изказването на депутата от БСП Иво Христов, който обяви, че 80% от българите са дебили. Бившият вътрешен министър припомни, че народният представител на левицата беше част от инициативния комитет, който издигна Радев на изборите за държавен глава.

Цветанов допълни, че реакция от президента не е имало и след предложението на депутата от БСП Александър Паунов да се направи референдум дали България да продължи да бъде част от Европейския съюз. По думите на зам.-председателя на ГЕРБ някой се опитва да отклони страната от европейския й път.

„Президентът усеща, че не е така желан на европейската сцена. Това води до завист, която е недопустима за държавник. Отдавам действията му на това, че не е този фактор, който е очаквал да бъде“, каза още Цветанов, като добави, че не може след всяка интервю на Радев управляващите да обясняват какво е искал да каже.

Той уточни, че Иво Христов е в противоречие със себе си в последните 20 години, след като е бил е в младежкото СДС и е бил част от правния отдел в парламента, който е подкрепил приватизацията. Именно заради това според него трябва да падне давността за разследване на приватизацията. „Нещата са сериозни. Много за тези, които се облагодетелстваха и след това станаха морални съдници. Трябва да са ясни виновните лица за случилото се по време на прехода“, допълни Цветанов.

Той каза още, че не вярва тримата издирвани за обори на банкомати да се укриват дълго време. Според него „тяхната мисия е невъзможна – да останат да живеят спокойно при тази ситуация“, информира dnevnik.bg