Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.06.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Във Варна предстои поредният Рождественския салон на изкуствата

obshtina_varna_3412 културни събития са включени през тази година в Рождественския салон на изкуствата, която се провежда традиционно в арт залите на Градската художествена галерия, Радио Варна и Фестивалния и конгресен център. Организатор е дирекция „Култура и духовно развитие“ към Община Варна. Началото ще бъде дадено на 1-ви декември от 19ч. в зала 1 на ФКЦ с концерта „Innowave Improvisation“, изнесен от квартет, с участието на: Мирослав Петков – мултимедия „Животът на артиста“, тромпет; Димитър Бодуров – музика, аранжименти, пиано; Михаил Иванов – контрабас; Борислав Иванов – ударни.

На 3-ти декември в Градската художествена галерия варненският Клуб ЮНЕСКО ще почете 110-годишнината на Едвард Григ с участието на камерен квартет. На 6-ти декември на същото място други песни на Григ ще бъдат малка част от концерта на трио под ръководството на Стефан Бояджиев, но основният акцент ще е върху клавирните му пиеси, както и върху клавирни пиеси от Морис Равел.

На 9-ти декември ще се състоят две събития – от 17 ч. в Градската галерия млади оперни певци и музиканти от Варненската опера ще изпълнят мултимедийния си концерт „Коледни вълшебства“, а от 19 ч. в зала 1 на ФКЦ е спектакълът на Астор и Ангел Заберски-син „Магия по Коледа“.

Майсторът на илюзиите ще се превъплъти в Дядо Коледа и ще забавлява децата и техните родители с много трикове, викторини, награди и настроение. Това е единственото събитие с билети.

На 9, 10 и 11-ти декември от 19ч. в зала 6 на ФКЦ започват Дните на канадското кино по случай 150-годищнината от основаването на Канада.
На 10-ти декември в Градската художествена галерия е традиционният концерт на камерния ансамбъл „Анима“ и на хоровата формация „Арс музика“.

Следващите три събития са посветени на художественото слово: на 12-ти декември в Артсалона на Радио Варна литературният критик Никола Иванов ще представи две свои книги – за Йордан Йовков и за Димчо Дебелянов, и за връзките им с Варна; на 14-ти декември в Градската галерия е творческата вечер на поетесата Елка Няголова и премиерата на нейната нова книга „Шест грама“; на 15-ти декември в Артсалона на Радио Варна Ивайло Диманов и Иглика Пеева ще представят музикално-поетичния спектакъл „Сонатина за цветни сънища“.

На 16-ти декември в Зала „Бах“ на методистката църква във Варна Боян Бъчваров ще изнесе традиционно-коледен органов концерт. На 18-ти декември в Концертното студио на Радио Варна ще чуем внука на знаменития Идеал Петров – Росен Идеалов (кларинет), и Ростислав Йовчев (пиано), с програма, която включва произведения на Вебер, Брамс, Роберт Шуман, Робърт Мучински, Данко Йорданов и Асен Димитров.