Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 16.08.2018
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558
USDUSD11.7276
GBPGBP12.1943
CHFCHF11.7325

Анкета

Могат ли да се справят МВР и местната власт с мотористите, които тормозят варненци?

Резултати

Loading ... Loading ...

В категория Европа

Книгата „Заедно за Европа“ разказва историите за успеха на шестима варненци

lilia-hristova3432Къде се срещат историите на счетоводител, дизайнер, консултант и собственик на кафене? Отговорът е: в книгата „Заедно за Европа“, издадена от Областния информационен център – Варна. В нея са разказани историите на шестима смели и предприемчиви варненци, които успяват да изградят собствен бизнес с помощта на финансиране по ОП „Развитие на човешките ресурси“ – „Насърчаване стартирането на проекти за развиване на самостоятелна стопанска дейност“. Общото между всички тях е, че не са се предали пред житейските предизвикателства, а са намерили смелост да създадат собствени, при това успешни компании.

Книгата беше представена днес в ОИЦ – Варна. На събитието присъстваха Лилия Христова, директор дирекция „Образование и младежки дейности“ на община Варна, Луиза Каспарян, началник отдел „Жилищна политика“ на община Варна, Младен Христов, представител на УО на ОПРЧР, представители на РУО – Варна, както и участниците,чиито истории са разказани в книгата.

В „Заедно за Европа“ читателите могат да научат за Мариела Дафовска, която от майка на пълен работен ден се „преквалифицира“ в собственик на проспериращо шивашко ателие с клиенти от цяла България. Или за Атанаска Ангелова, която не се предава когато кризата я оставя без работа, а създава свой консултантски бизнес, за Христина Димитрова и Виктория Янакиева, които след години в сферата на събитийния мениджмънт събират смелост и правят своя агенция. Сред историите са и тази на Сияна и Константин Николови, които създават собствена кафетерия, на Биляна Стойчева, която открива счетоводна кантора и на Владимир Дончев, който навлиза в бизнеса с отопление, следвайки мъдрия съвет на баба си да потърси европейско финансиране.

В „Заедно за Европа“ са включени също така и кръжоци по проект „Успех“ и „Твоят час“ на училища от 12-те общини от област Варна. Книгата беше представена пред всички участници в рамките на обиколка, която се проведе през ноември. Събитията от обиколката бяха посетени от над 500 деца и техните учители. „Гордеем се с хората, чиито истории са част от книгата. Те са истинското лице на европейското финансиране. Техните усилия са доказателство, че няма невъзможни неща. Важното е да си упорит, целенасочен и да имаш верни партньори, които в случая са оперативните програми, коментира Виктория Маринова – Николова, управител на ОИЦ – Варна.

„Благодарни сме на ОИЦ – Варна, за точната и навременна информация, която ни помогна за кандидатстването по програмата“, коментира Даниела Йорданова, от центъра за работа с деца „Тумбелина“, чиято история е част от книгата.

barometar.net