Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 16.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Марешки се почувства реабилитиран от разбитата схема за реекспорт на лекарства

mareshki-borisovОт партията на Веселин Марешки – „Воля“, излязоха с позиция във връзка с разбитата престъпна група (както твърдят МВР, ГДБОП и прокуратурата) за реекспорт на животоспасяващи лекарства, информира news.bg „Месеци наред във водещи медии, включително в обществената телевизия, се наслагваше тенденциозно фалшивата новина, че схемите на реекспорт на скъпоструващи лекарства, с които се източва Националната Здравноосигурителна каса, са свързани със семейния бизнес на нашия лидер Веселин Марешки. Тя бе лансирана от кого ли не – от политици, от псевдоразследващи журналисти, от добре подсигурени за публикациите медии“, изтъкват от „Воля“.

Според хората на Марешки обаче рано или късно истината излизала наяве. „Сега стана ясно, че службите и прокуратурата са разкрили схема за реекспорт на лекарства – проблем, за който всъщност ние от „Воля“ алармираме от месеци. Нещо повече – нееднократно сме декларирали, че ще подкрепим всяка законодателна мярка, която ще прекрати източването на НЗОК“, допълват от парламентарно представената партия.

Според „Воля“ никоя медия не е посмяла да каже цялата истина по темата. „Обществената телевизия БНТ, която всички ние издържаме с данъците си, през последните месеци пускаше серия измислени „разследвания“, насочени срещу лидера на „Воля“ Веселин Марешки. Тези „разследвания“ изобщо не достигнаха до истината, която вчера беше изнесена от компетентните институции, защото предназначението им беше друго – да се внушава на хората, че г-н Марешки участва в незаконни схеми.

Подобни статии излизаха редовно и в някои седмичници. Какво ще кажат сега сценаристите на тези фалшиви новини?! Ще имат ли мъжеството и морала да се извинят?! Не може в една демократична държава с лека ръка да бъдат допускани опити да се очернят почтени хора и почтен бизнес, защото някой от задкулисието има интерес от това“, подчертават хората на Марешки.

От „Воля“ нямало да позволят истината да бъде скрита и темата да приключи за три дни, както много други такива. „Подобен случай имаше с проверките на 900 нередовни бензиностанции през месец юни тази година. Обществото така и не разбра кои са нарушителите. А ако имаше дори само една на Веселин Марешки, това щеше да е топ новина седмици наред“, констатират от „Воля“.

От партията на Марешки щели да продължат битката за интересите на хората, „както сме обещали, независимо от трудностите и черните кампании, с които ни се налага да се сблъскваме почти всекидневно, защото истината е над всичко“, завършват с апломб от „Воля“.