Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Критиците на кмета Портних и недостъпната Биляна Якова

bul=Levski-Maksuda„Напредваме със строителните дейности по новото трасе на бул. „Васил Левски“ до Максуда. Две машини поставят пилоти, продължаваме с почистването на нерегламентираните сметища край Максуда.“ – информира кметът на Варна, Иван Портних и действията на общината получиха масово одобрение от варненци, които десетки години търпят сметищата и гетото. Трябваше да се реализира разширението на бул.Левски, за да бъдат премахнати незаконните сметища и постройки, които бяха като язви в центъра на Варна.

„Минавайки под три основни булеварда на Варна, това ще е едно високоскоростно трасе, където без светофари – от единия край на града диагонално ще може да се стига до другия край на града.“ – смята кметът Портних.

Мирослава Иванова е една от многото, която адмирира действията на кмета и екипа му. Тя смята, че мрънканиците на единици няма как да спрат процеса, а и са повече тези, които разбират мащаба и целта на проекта. Разбира се, вечните недоволници веднага намериха кусури на проекта, но къде бяха 25 години те? Защо никой не попита бившия кмет Йорданов, кога ще премахне незаконните сметища и постройки? Защо когато нещо се прави във Варна веднага изникват критици, а когато не се прави  ги няма.

Но критиците имат основание за проекта за Интегриран градски транспорт, където по вина на ръководителя на проекта, Biliana-Iakovaинж.Биляна Якова, автоматизираната билетна система не  заработи в срок, заради некадърно организирана обществена поръчка. Още не е въведен и друг компонент от проекта: Бързата бус лента, за което вина носи инж.Якова и нейния екип, не на всички автобусни спирки има информационни табла за известяване на пътниците за движението на автобусите. Не е ясно каква вина носи община Варна за недовършения проект за Интегриран градски транспорт, докато инж.Биляна Якова е трудно достъпна за въпроси относно проекта. За рекламирането му бяха похарчени над 800 000 лв. за медийно отразяване, но едва ли има варненец, който може да изброи и половината му компоненти.

barometar.net