Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 24.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Белязани от секс скандали сериали не получиха номинации за Златен глобус

kevin-spasyЗвездите на музиката Мери Джей Блайдж, Марая Кери и Ник Джонас попаднаха сред номинираните за наградите Златен глобус, предаде Асошиейтед прес. Блайдж получи номинации за най-добра актриса в поддържаща роля за филма „Затънали в кал“ („Mudbound“) на Дий Рийс, както и като съавтор на парчето „Mighty River“, което ще се съревновава в категорията за оригинална песен.
Първи номинации за Златен глобус в кариерите си получиха Марая Кери и Ник Джонас. Изпълнителите са номинирани в категорията за оригинална песен – Кери за парчето „The Star“ от анимация със същото заглавие, а Джонас – за „Home“ от анимационния филм „Бикът Фердинанд“. Все още предстои да се разбере как разразилият се секс скандал в Меката на киното ще се отрази върху наградния сезон. Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд, която присъжда наградите Златен глобус, ентусиазирано подкрепи филма „Всички пари на света“ с номинации за режисьора Ридли Скот и актьорите Кристофър Плъмър и Мишел Уилямс.

Продукцията нашумя с това, че Скот побърза да „изреже“ обвинения в сексуални посегателства от редица мъже Кевин от завършения филм и го замени с Плъмър. Организацията „пожертва“ и редовно номинираните продукции „Къща от карти“ и „Трансродител“, белязани от скандалите със звездите им – Спейси и Джефри Тамбор. Друга наболяла тема в Холивуд – липсата на разнообразие, също намери отражение в номинациите за отличията. Въпреки опасенията, че актьорската надпревара отново ще бъде „бяла“, в категориите бяха номинирани Дензъл Уошингтън, Мери Джей Блайдж, Хонг Чау, Октейвия Спенсър.

Недооценяването на жените режисьори – друга болна тема, обаче продължи. Мнозина смятаха, че тази година ще бъде различна и дамите зад камера ще получат признание, но това не се случи. Потенциалните претендентки Грета Гъруиг, Пати Дженкинс и Дий Рийс останаха извън надпреварата за режисьорски Златен глобус. Изненада за наблюдателите се оказа липсата на номинации за романтичната комедия „Болест от любов“, както и единствената номинация за „Проектът Флорида“.

Обикновено преди обявяването на номинациите вече е известен носителят на почетния приз „Сесил Б. де Мил“. Тази година призьорът все още не е избран. Миналогодишната носителка Мерил Стрийп получи поредна номинация за Златен глобус за ролята си във филма „Вестник на властта“ на Стивън Спилбърг, информира Дарик.

На снимката – „изрязания“ от филма „Всички пари на света“, Кевин Спейси и заместилия го Кристофър Плъмър