Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Красимир Янков: Борисов можеше да разследва по-пресни следи от „Техноимпекс“

krasimir-iankovПриватизацията на външнотърговското дружество ”Техноимпекс”, в която навремето участва и настоящият лидер на БСП Корнелия Нинова, е грешно управленско решение, взето от правителството на Иван Костов. Политиците на прехода, участвали пряко и косвено в приватизацията, да отстъпят, призова левият депутат и член на разширеното ръководство на БСП Красимир Янков, информира БГНЕС.

Запитан дали говори за лидера Корнелия Нинова, участвала в приватизацията на външнотърговското дружество „Техноимпекс“, Янков даде за пример лидера на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов. „Борисов от 2001 г. е във висшия ешелон на властта. Можеше по пресни следи да разследва. По времето на НДСВ стана приватизацията на електроразпределителните предприятия“, каза Янков.

Едновременно с това Янков нарече грешка приватизацията на външнотърговските дружества, където били назначавани хора от студентската скамейка и за няколко часа се превръщали в собственици, какъвто допусна, че бил случаят и с „Техноимпекс“. „Отхвърлям БСП да носи отговорност за период с дясна политика и ръководена от хора извън БСП. Партията не е грешила“, заяви депутатът, който е извън най-близкия кръг на лидера Нинова.

Приемете, че Корнелия Нинова в един период е изпълнявала дясната политика на Иван Костов и след това е еволюирала до член на БСП. Ляв е всеки млад човека, при нея има малко по-различен случай, отбеляза Красимир Янков. Янков коментира още, че в БСП е имало искания за вот на недоверие срещу правителството, но по неясни причини се е стигнало до забавяне и сега оправданието са преговорите с ДПС, макар левицата да има достатъчно депутати, за да внесе вота сама.