Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Община Девня отчете добро сътрудничество с бизнеса и МВР

devnia-biznes.jpgРазкриването на професионалните паралелки в Средно училище „Васил Левски“ за нуждите на индустриалния комплекс е най-голямото доказателство за успешното взаимодействие между общината и бизнеса. Това заяви кметът на Девня Свилен Шитов, който за втора поредна година домакинства предпразнична среща между представители на местната власт, бизнеса и правоохранителните органи. Градоуправникът подчерта, че успешно реализираният проект за новите паралелки в Девня в дългосрочен план ще пресече негативните демографски тенденции на територията на общината, което е една от стратегическите цели на новата местна власт.
Свилен Шитов изказа специални благодарности към азотноторовия завод „Агрополихим“, откъдето през изминалата година инвестираха немалко средства в социалната инфраструктура на квартал „Повеляново“, към „Солвей соди“ и „Пластхим – Т“, които също са се доказали като добри партньори на общината в реализирането на различни политики към местната общност.
Пред гостите кметът отчете всички важни проекти, които общината е осъществила през отиващата си година. Сред тях са изграждането на модерен търговски център, благоустрояването на парка в местността Разсадника, строежът на обединен детски център и др. Свилен Шитов допълни, че с държавни и европейски средства догодина ще се извърши рехабилитация, реконструкция и изграждане на пътни отсечки, което ще направи общинската инфраструктура по-удобна и за представителите на бизнеса.
Кметът изказа специални благодарности за работата на новия началник на районното полицейско управление в Девня Байрам Нишад, под чието ръководство органите на реда постигат все по-добри резултати в борбата срещу престъпността, което се усеща от всички жители на Девня.
„Щастлив съм, че имам възможността да работя с млад началник, на когото нищо не му е чуждо в оперативен план“, коментира кметът и изказа специални благодарности към началника на отдел „Охранителна полиция“ при ОДМВР-Варна комисар Никола Панчев за доброто взаимодействие. Общината ще подпомогне финансово ремонта на сградата на полицейското управление, за да се осигури нормална работна среда за служителите на реда и гражданите, обеща Свилен Шитов. Той отчете и отлично сътрудничество с местната противопожарна служба, чиито представители са обучили общинския доброволчески отряд за реакции при бедствия и аварии.
„Надявам се да продължим в същия дух на коректни взаимоотношения. Наздраве и весело посрещане на коледно-новогодишните празници“, пожела Свилен Шитов.

barometar.net