Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 25.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Минко Христов: Инвестицията на търговската верига няма да пречи на спортните прояви в ДКС

Minko-Hristov44Инвестицията на търговската верига в ДКС няма да попречи по никакъв начин на проявите, които се провеждат при нас. Това съобщи на пресконференция неговият изпълнителен директор Минко Христов. Поводът бяха подвеждащи и противоречиви информации в медиите. С решение на ОбС – Варна, от 5.08.2015 г. ни бе разрешено да обявим конкурс за наемане на неусвоени търговски площи. Търгът бе спечелен от голяма верига, която ще направи инвестиция за ремонт в размер на близо 1 млн. лв. Договорът с нея е за 10 години. Месечният наем е в размер на 7 220 лв. В магазина ще бъдат открити 30 нови работни места, освен това неговите клиенти ще бъдат и наши потенциални гости, обясни Минко Христов.

За да не се пречи на проявите в Двореца, за търговския обект се изгражда нов отделен подход от страната на ул. „Найден Геров“. Ще има и 2 асансьора: товарен и пътнически, и стълбище. Във връзка с това усвоихме част от градинския център. Договорът е много изгоден за нас, защото инвеститори, които правят ремонт за тяхна сметка, се намират трудно, каза още Христов. Търсим също инвеститори – спортна и ресторантьорска верига. Целта е да затворим изцяло цикъла на обслужване на спортистите, добави шефът на ДКС. Ремонтирахме със собствени средства клуб „Кристал“, предстоят ремонти и на още 2 малки зали. Задачата ни е да подобряваме постоянно материалната база. Зала „Младост“ Б ще се ползва от волейболните клубове. Ще изградим 2 волейболни игрища, за да може 2 отбора да тренират едновременно, увери Минко Христов.

Предприемаме действия за проектиране и изграждане на подземен паркинг с 800 – 1000 места на територията на ДКС, обяви също на пресконференцията Минко Христов. В момента разполагаме само със 150 паркоместа и при едновременно провеждане на няколко прояви комплексът се „запушва“. Проблемът се задълбочи и с разширението на зала „Конгресна“. Изискванията са да разполагаме поне с 800 паркоместа. Това ще реши и въпроса с паркирането на варненци и гостите на града, посещаващи Летния театър, който е само на 3 минути път оттук, поясни изпълнителният директор на ДКС. Първоначалната инвестиция се изчислява на 7 – 10 млн.лв. Тя може да се изплати за 10 – 12 години. За финансиране ще разчитаме на грантови схеми по програми „Хоризонт 2020“ или „Джесика“, уточни шефът на ДСК.

Ставри Таргов

chernomore.bg