Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Арт

Николина Чакърдъкова и Неврокопския танцов ансамбъл зарадваха девненци

nikolina-chСлавеят на Пирин Николина Чакърдъкова и камерен състав на Неврокопския танцов ансамбъл подгряха настроението на девненци в навечерието на коледно-новогодишните празници. Добре отоплената зала на Младежкия дом в квартал „Повеляново“ едва побра всички ценители на народните песни и танци, които искаха да се насладят на живо на фолклорната магия на Пиринския край. Сред официалните гости на организирания от Община Девня концерт бяха кметът Свилен Шитов, заместникът му Донка Йорданова, секретарят на общината Елка Драгулева, председателят на местния парламент Владимир Ненков, общински съветници. Прогресивно нарастваща темпоритмика, рязка смяна на песенното звучене от елегично към празнично, феерични носии, блестяща хореография, акапелни изпълнения с публиката и силни аплодисменти белязаха концерта на Николина Чакърдъкова и неврокопските танцьори, които се изявиха и като певци.
Народната певица изпълни и сантиментални за нея песни, които е пяла в детството си пред своя баща, на когото дължи любовта си към фолклора и първите си сценични изяви в домашни условия. В знак на признателност кметът на Девня подари огромен букет цветя на певицата.
Свилен Шитов благодари на Николина Чакърдъкова и на танцьорите за това, че създадоха празнично настроение на всички. За последно певицата и Неврокопският ансамбъл са изнасяли концерт в Девня преди 10 години, но кметът обеща да ги кани по-често. Славеят на Пирин увери, че ще откликва на всяка една покана и поиска следващият й концерт в Девня да бъде през лятото „на мегдана“. Накрая танцьорите от Неврокопския ансамбъл и публиката се хванаха на дълго хоро.

barometar.net