Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Арт

С музика и настроение девненци посрещнаха Дядо Коледа и Снежанка

koleda-devniaС тъпани и гайди Девня посрещна Дядо Коледа и Снежанка, които раздадоха подаръци на всички послушни деца. Приказният парк в местността Разсадника се изпълни с малчугани, родители, баби и дядовци, които с нетърпение очакваха срещата с белобрадия старец и неговия антураж. Празничното събитие бе организирано от Община Девня с любезното съдействие на „Солвей соди“. От страна на общината за градуса на настроението се погрижиха малките самодейци от народно читалище „Просвета 1900“.
На събитието присъстваха кметът на Девня Свилен Шитов, неговият заместник Донка Йорданова, главният архитект на общината Симеон Георгиев, председателят на местния парламент Владимир Ненков, общински съветници и представители на бизнеса в града.  Приветствия към множеството отправиха кметът Свилен Шитов и Юра Драганова – директор „Човешки ресурси“ в „Солвей соди“ АД.
„Искам да Ви пожелая да сте живи, здрави, щастливи и нека децата да са послушни, за да може Дядо Коледа да дойде и догодина с още по-големи подаръци“, каза кметът Свилен Шитов. Според него най-големият коледен подарък, който е направила Община Девня на своите малки жители и на техните родители, са безплатните ясли и детски градини от догодина и отпускането на по 500 лева субсидия за всяко новородено дете. Кметът сърдечно благодари на Общинския съвет за подкрепата на управленските му решения и пожела на всички весело изкарване на предстоящите празници.
snejankaПредколедният купон в парка продължи с естрадна музика в изпълнение на Теди Генев, който потърси контакт с публиката и я провокира да затанцува на фона на песните от младините на бабите и дядовците на очакващите Дядо Коледа деца. Малките девненски самодейци пяха фолклорни песни и изиграха право хоро, пременени в народни носии. Разигра се и томбола за лакомства, които бяха раздавани от къщичките на коледното градче, където възрастните се почерпиха с осмарски пелин. Настъпи и кулминационният момент на посрещането на Дядо Коледа и Снежанка, които раздадоха подаръци от шейната до стилната градска елха. Малки и големи имаха възможността да се снимат за спомен с белобрадия старец и неговата чаровна асистентка.

barometar.net