Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Комплексари с пиратки, джипове и власт

Ivo_3Преди настъпването на Нова година, около 20 часа, един мъж от отсрещния блок започна да хвърля пиратки. Печеше скара на балкона и подхвърляше мощни, като бомби пиратки в съседния двор. С жена ми му направихме забележка да престане, пиратките гърмяха оглушително в затвореното пространство, а той отговори „че не чувал какво му казваме“. Обадих се в полицията, дойдоха двама полицаи, които отидоха до отсрещния блок и мъжът спря да хвърля пиратки, дори в 12 часа не се показа на балкона си. Що за идиот и комплексар трябва да си, на 40 и кусур години да си купиш мощни пиратки и да ги хвърляш в съседния двор? Да си ученик с бушуващи хормони разбирам, но зрял мъж? Хвърлянето на пиратки от подобни типове е избиване на натрупана агресия, проява на комплекс за малоценност и превъзходство над другите. „Колкото е по-мощна пиратката, толкова по-голям пич съм!“ – иска да каже комплексара на околните. По-време на гърмежите, никой не се показа и не му направи забележка. В „европейска“ Варна е нормално часове преди Нова година, някой идиот да стряска хората с пиратки. Всички са свикнали с тази изродена форма на празнуване, както са свикнали и с комплексарите с джипове и автомобили, които спират по тротоарите. Колкото е по-голям джипа, толкова по-малко човече излиза от него. Комплексарите са взели Варна за Тибет или Андите и са си купили мощни джипове, с които показват първобитно превъзходство. Варненци, с редки изключения търпят тези идиоти, които запречват тротоарите и не позволяват на пешеходците да се движат нормално. Да не говорим за майките с детски колички?! Чудя се какво чакат майките и не направят протест пред общината, полицията, които трябва да санкционират наглите шофьори, а не го правят? Но дори майките да протестират, дали ще се промени нещо? Най-вероятно не – както не бяха озаптени пишлеметата с пистови мотори, които цяло лято тормозиха варненци. Няма никаква воля да се наказват комплексарите с пиратки, джипове, автомобили и пистови мотори! Има бездушие в институциите и примирение сред хората, които не вярвам скоро да се променят! Няма воля за това, няма гражданско общество, което да промени статуквото! Явно ни е добре да живеем в подобна кочина, не желаем да бъдем европейци, а предпочитаме да сме туземци!

Неприятни са и комплексарите облечени с власт. Имаше един зам.кмет на община Варна, Бандутов, който си беше повярвал, че е голям властимащ и веднъж ми се направи на интересен. Поставих го на място, но скоро един действащ зам.кмет, Базитов живуркал дълго в котилото на Кирил Йорданов показа комплексарщината си. И него поставих на място, но се запитах: Как ли се държи този с подчинените си? Как управлява, когато се прави на велик пред страничен човек, а какво остава пред служителите на общината? И колко страшно е от такива типажи да зависи управлението на един град и съдбите на хората!?

Няма лек за комплексарщината. Но тези типове не трябва да се отминават. Трябва да бъдат поставяни на място. Светкавично! Само така ще разберат, че не са безнаказани, само така се лекува наглостта им.

Иво Югов