Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Над 31 млн. лв. ще плати община Варна за отчуждени имоти

bulevard-LevskiПринудителното отчуждаване на имоти, които попадат в обсега на мащабни инфраструктурни проекти, ще струват на община Варна 31 265 000 лв. Това реши комисията по собственост и стопанство към общинския съвет, която прие годишната програма за управление и разпореждане с общински имоти. От това перо 16 465 000 лв. ще струва отчуждаването на земи, а 14,8 млн. лв. е стойността на отчуждените сгради.

Сред най-мащабните проекти от първостепенно значение са пробивът на бул. „Сливница” от музея на Вл. Варненчик до Метро, трасето на бул. „Левски” до ул. „Девня”, пробивът на ул. „Ал. Рачински”, реконструкцията на бул. „Приморски”, на ул. „АнаФеликсова” и на ул. „Флора”.
Годишната програма предвижда община Варна да придобие имоти от държавата. В списъка са паркингът под „Пикадили парк”, Младежката площадка в Морската градина, терен от 15 дка над цирковата площадка в „Младост”, манастирският комплекс „Караач теке” и раннохристиянският манастир в м. „Джанавара”.

Общо 23 училищни сгради ще бъдат предоставени за управление на училищните ръководства. Списъкът на имоти, предназначени за продажба чрез публичен търг или конкурс е с 72 позиции. Планираните приходи от стопанисване, управление и разпореждане с общински имоти тази година са 9,960 млн. лв.
Гинка Христова

dnesplus.bg