Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 16.08.2018
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558
USDUSD11.7276
GBPGBP12.1943
CHFCHF11.7325

Анкета

Могат ли да се справят МВР и местната власт с мотористите, които тормозят варненци?

Резултати

Loading ... Loading ...

В категория Европа

В София се проведе конференция на Българската мрежа към Глобалния договор на ООН

sreshta.jpgДомът на Европа в София бе домакин на конференция на Българската мрежа към Глобалния договор на ООН, в рамките на която бе представен националният план по Европейския пакт за младежта. Той е насочен към сътрудничество между бизнеса, образователните институции и местните власти с цел успешна реализация на младежите.

В събитието взеха участие много компании от България, университети, училища, неправителствени организации, ангажирани с идеята за по-добро бъдеще на младите хора в България. Специален гост на конференцията беше г-н Жан Спелкенс от Eвропейската организация за корпоративно социална отговорност, който потвърди, че предизвикателствата, свързани с образованието и реализацията на младите хора в България, са много близки до тези в Европейския съюз, като в много отношения България дава добър пример за успешни проекти в тази насока.

Проектът за професионалните паралелки в СУ „Васил Левски“ – град Девня бе представен в специален панел като добър пример за екипна работа между бизнеса, образованието и местната власт. Екипът, представил професионалните класове пред аудиторията, се състоя от представители на трите спонсора – „Агрополихим“, „Девня Цимент“ и „Солвей Соди“, зам.- директорката на СУ „Васил Левски“ г-жа Радкова и кмета на Община Девня г-н Свилен Шитов, който беше приветстван, като единствения представител на местната власт на форума.

Пред избрани гости от цялата страна девненските компании разказаха за идеята и началото на проекта. Представени бяха и бъдещите планове за продължаваща подкрепа към двете паралелки, както и разкриването на нова паралелка за учебната 2018/2019 година – специалност „Елтехник“.

От своя страна г-н Шитов разясни важността от устойчиво партньорство между бизнеса и местната власт, както и участието на младите жители на град Девня и техните учители в атрактивни обучителни програми и практики. Кметът на Община Девня сподели още, че е щастлив, че бизнесът сам е предложил създаването на професионалните паралелки – нещо, което е било традиция в Девня в миналото, както и че с радост ще подкрепя инициативата и в бъдеще.

„Агрополихим“, „Девня Цимент“ и „Солвей Соди“ потвърдиха ангажимента си да дадат възможност на учениците от двете професионални паралелки да посетят предприятията и да се запознаят със специалистите в професионалната сфера, в която се обучават.

barometar.net